Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Sverrir Gudnason kommer spela Mikael Blomkvist ny Millennum-film

Sverrir Gudnason kommer spela Mikael Blomkvist ny Millennum-film

Kristian Andersson | Nyhet
07 december 2017
Kristian Andersson | Nyhet
07 december 2017

Det kommer en fjärde film av den svenska millennium-serien av Stieg Larsson.

Skådespelaren Sverrir Gudnason har nyligen spelat huvudrollen i filmen Borg. Nu visar det sig att Gudnason knipit en ny roll i The Girl in the Spider´s Web som kommer att bli uppföljaren till Män som hatar kvinnor, Flickan som lekte med elden och Luftslottet som sprängdes. Nu kommer det alltså en fjärde film som ska vara baserad på Stieg Larssons fjärde bok, som ännu inte släppts i Sverige.

Regissören bakom projektet är Fede Alvarez som tidigare gjort filmer som Don´t Breathe och Evil Dead. Filmen görs av produktionsbolaget Sony Pictures. Det är alltså en svenskamerikansk produktion.

I filmen kommer vi alltså att få se Gudnason spela Mikael Blomquist och därför ta över rollen efter Michael Nyqvist, men även Daniel Craig.

Gudnason går med i skådespelareteamet som bland annat består av Claire Foy (Lisbeth Salander), Sylvia Hoeks (Salanders tvillingsyster) och Claes Bang (skurken). Mer än så vet vi inte i nuläget.

Producenterna bakom produktionen är Scott Rudin, Amy Pascal och Elizabeth Cantillon. Inspelningarna kommer att påbörjas i januari och det kommer ske i Berlin men också i Stockholm.

"The Girl in the Spider's Web" kommer att ha premiär den 19 oktober 2018. Här hittar du en lista på fler kommande filmer.

NÄSTA ARTIKEL