Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Svenska journalister fängslade i Etiopien blir film

Svenska journalister fängslade i Etiopien blir film

Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
09 april 2018
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
09 april 2018

Filmen ska handla om journalisten Martin Schibbye och fotografen Johan Perssons tid i Etiopien.

Gustaf Skarsgård här i TV-serien Vikings spelar en av huvudrollerna.
Gustaf Skarsgård här i tv-serien Vikings spelar en av huvudrollerna. Foto History Channel

Boken 438 dagar, som är baserad på den sanna berättelsen om två svenska journalister som dömdes till fängelse i Etiopien, ska bli film.

Miso Film Sverige står bakom produktionen som kommer ha Gustaf Skarsgård och Matias Varela i huvudrollerna som Martin Schibbye och Johan Persson. Den ska enligt Filmbranch regisseras av Jesper Ganslandt med manus av Peter Birro.

Grunden till boken, som nominerades till Augustpriset, hittades i ett försök att korsa gränsen mellan Somalia och Etiopen natten till den 28 juni 2011. Fem dygn senare låg journalisten Martin Schibbye och fotografen Johan Persson skjutna och blodiga i ökensanden. Det var början på 428 dagars fångenskap.

– Bra med en filmstrålkastare på Kalityfängelset och situationen i Ogadenregionen. Nyheten kommer glädja många fängslade kollegor, säger Martin Schibbye till Filmbranch.

Gustaf Skarsgård, som är känd från roller i tv-serierna Vikings och Westworld, kommer att spela Martin. Matias Varela, som ska ta sig an rollen som Johan, har setts i bland annat Assains Creed och i tv-serien Narcos.

Peter Birro har tidigare bland annat skrivit Magi i luften, Monica Z och Miraklet. Jesper Gansladt har regisserat bland annat Jimmie och Beast of Burden med Daniel Radcliffe. Filmen beräknas ha premiär hösten 2019.

Gustaf Skarsgård kommer bland annat att synas i Westworld säsong 2 snart som nyligen släppte en ny trailer.

Tror du att en film på boken 438 dagar kan bli en hit?

Adam Troy

NÄSTA ARTIKEL