Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Svenska boken I odjurets trädgård blir amerikansk storfilm

Svenska boken "I odjurets trädgård" blir amerikansk storfilm

Kristian Andersson | Nyhet
11 mars 2019
Kristian Andersson | Nyhet
11 mars 2019

Joe Wright är i princip klar för att regissera. Tom Hanks kan komma att spela Hitler-sympatisör.

Efter år i "development hell" går filmatiseringen av Erik Larsons roman "I odjurets trädgård" framåt. Joe Wright är snart klar för att regissera krigsdramat, som utspelas sig i 1930-talets Tyskland.

Joe Wright, som bland annat har gjort filmer som Atonement och Darkest Hour, är nu enligt Variety i slutförhandlingarna om att regissera filmen In The Garden of Beasts, som baseras på svenske Erik Larsons roman I odjurets trädgård.

För sju år sedan ville Universal göra filmen tillsammans med den Oscarsbelönade regissören Michel Hazanavicius (The Artist). Ingen mindre än Tom Hanks skulle ha huvudrollen som William Dodd, en professor som på 30-talet blir Amerikas första ambassadör i Adolf Hitlers Tyskland. Han är trogen Hitler och hans politik före diktatorn håller stora delar av världen i ett järngrepp.

Om Tom Hanks fortfarande kommer att ansluta sig till filmen är i nuläget oklart. Filmen kommer nu att göras av StudioCanal och Playtone Productions.

Sugen på mer läsning om kommande krigsskildringar? Visste du att Game of Thrones-stjärnan Alfie Allen spelar nazist i kommande JoJo Rabbit?

Är du sugen på en film baserad på I odjurets trädgård?