Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Svensk sci-fi på gång: Skandinaviens Stranger Things

Svensk sci-fi på gång: "Skandinaviens Stranger Things"

Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
15 maj 2018
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
15 maj 2018

Regissören André Hedetoft arbetar på filmen "Ever Girls."

Meja Björkefall, Nike Ringqvist, Tay Kampén och Ebba Backlund Hammar i kommande Ever Girls.
Meja Björkefall, Nike Ringqvist, Tay Kampén och Ebba Backlund Hammar i kommande Ever Girls.

Kommande långfilmen "Ever Girls" beskrivs som Skandinaviens svar på tv-serien "Stranger Things" med en twist. Den ska gå i produktion senare i år och kretsa kring unga tjejer med superkrafter.

Ever Girls är en kommande svensk sci-fi-film. Den har hämtat inspiration från Astrid Lindgrens sagor med fascinerande barnkaraktärer och beskrivs som Skandinaviens svar på Stranger Things, men berättad helt och hållet från fyra färgstarka granntjejers perspektiv.

När ett aggressivt virus bryter ut mitt under fridfulla julaftonsfirandet och endast angriper vuxna har fyra trasiga tjejer inget val än att navigera genom kaoset för att försöka rädda deras föräldrar och förhoppningsvis resten av världen. På sin resa tvingas de upptäcka att vad de tycker är en trasig svaghet hos sig själva, egentligen är deras riktiga styrka – en helt unik superkraft.

André Hedetoft är en filmregissör som inspirerats av hans tre döttrar. Han har blivit mest känd för sitt starka fokus på extraordinära kvinnliga karaktärer blandat med hans lekfulla fantasi i film och tv-serier för en ung publik. I en intervju i Cannes sade han såhär:

”Jag ville se om vi kunde ta det man tycker är en trasig svaghet hos sig själv, det som gör en annorlunda och istället vända det till en styrka – en helt unik superkraft” säger regissör André Hedetoft och fortsätter ”Ever Girls berättas kompromisslöst från barnens perspektiv och därför var det viktigt att involvera dom redan från början."

De fyra huvudrollerna ska spelas av Meja Björkefall från "Krig", Nike Ringqvist från "Trädgårdsgatan", Tay Kampén från "Kolsvart" och långfilmsdebuterande Ebba Backlund Hammar. De valdes ut efter en massiv halvårs-process led av casting director Anja Schmidt som finkammade Sverige efter färgstarka barn och ungdomar.

Gruppen har träffats regelbundet under de sista månaderna för att bygga upp karaktärerna, repetera historien och att jobba vidare med temat om att vända sina svagheter till styrkor. Produktionen ska påbörja senare i år och är starten på ett större Ever Girls-universum med både en tv-serie och serietidning under utveckling.

André Hedetoft är just nu i Cannes för möten om Ever Girls-universumet och tv-serien Space Pirates. Den handlar om tre tjejer som på femtonårsdagen upptäcker att de är döttrar till legendariska pirater och att deras DNA håller en bit var av lösningen som kan leda befolkningen av en länge utdöd jord hela vägen hem. En helt unik mix av sci-fi och fantasy, som ger de välkända myterna och legenderna om piraterna på de sju haven nytt liv, i rymden.

Vad tror du om den svenska sci-fi-filmen Ever girls?