Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Svensk kortfilm kan bli Oscarsnominerad

Svensk kortfilm kan bli Oscarsnominerad

André Sao Pedro | Nyhet
28 oktober 2018
André Sao Pedro | Nyhet
28 oktober 2018

Jonatan Etzlers film vann guld på Student Academy Awards.

Shanti Roney i Get Ready With Me.

Kortfilmen "Get Ready With Me" kammade nyligen hem förstaplatsen på student-Oscarsgalan och har nu chans att bli nominerad i kortfilmskategorin på den stora Oscarsgalan nästa år. Regissören till filmen, Jonatan Etzler, är optimistisk. – Det finns en god chans för det, säger han till Filmtopp.

Totalt 19 vinnare av 1582 kortfilmer från filmskolor världen över tar emot priset Student Academy Awards som Oscarsakademin varje år delar ut till filmstudenter. Jonatan Etzlers film Get Ready With Me, som var hans examensarbete på Stockholms Dramatiska Högskola, var en av dem och vann nyligen guld. Filmen har nu stor chans att bli nominerad i kortfilmskategorin på den stora Oscarsgalan nästa år.

–Det finns en god chans för det faktiskt. Det är vanligt att guldvinnarna från Student Academy Awards blir nominerade, säger han.

Get Ready With Me är centrerad kring filmpedagogen Lukas, spelad av Shanti Roney, som uppmärksammar en självmordsbenägen elev under en av sina filmlektioner. Filmen hyllades rejält under Student Academy Awards-veckan i Los Angeles.

– Många av medlemmarna i Oscarsakademin har varit helt tagna och velat prata mycket om filmen. Efter visningen blev jag kontaktad av flera olika agenter och managers som ville ses och fika, säger Jonatan Etzler.

– Nu är jag hemma i Sverige igen och ska sätta mig och skriva manus till en kortfilm och fortsätta med utvecklingen av långfilmen!

Get Ready With Me kommer att visas på SVT våren 2019.

NÄSTA ARTIKEL