Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Svensk dykarthriller ska spelas in - Breaking Surface

Svensk dykarthriller ska spelas in - Breaking Surface

Sebastian Håkansson | Nyhet
15 januari 2019
Sebastian Håkansson | Nyhet
15 januari 2019
BREAKING SURFACE
Nu har inspelningen av den nya svenska dykthrillern ”Breaking surface” inletts. Foto Nordisk Film

Nu har inspelningen av den nya svenska dykthrillern ”Breaking surface” inletts. Filmen spelas i en unik specialbyggd undervattenstank i Belgien samt i Lofoten i Norge och i Göteborg. Huvudrollerna spelas av Moa Gammel (“Jordskott”, “Tommy”, “Puss”) och Madeleine Martin (“Måste gitt”, “Odödliga”, “Snabba Cash ll”) och för regi står Joachim Hedén (“10 000 timmar”, “Framily”, “New York Waiting”). ”Breaking surface” har biopremiär vintern 2019.

– Jag har själv dykt en hel del och det Moa Gammel och Madeleine Martin, som båda är nybörjare gör, är helt otroligt. Det är mörkt i vattnet, det är djupt och det är tung, högst avancerad tekniskt utrustning som de på kort tid har lärt sig hantera, säger producenten Julia Gebauer, Way Creative Films.

“Breaking surface” är ett klaustrofobiskt överlevnadsdrama, som handlar om två systrar som råkar illa ut under ett vinterdyk. Systrarna Ida och Tuva spelas av Moa Gammel och Madeleine Martin och regissör är Joachim Hedén.

– Jag är extremt glad över att få vara med i en film med ett helt otroligt manus och med två kvinnliga huvudroller i en historia som är helt unik för svensk film, säger Moa Gammel.

Inspelningen av filmen sker i Belgien, Lofoten i Norge och i Göteborg. Första delen av inspelningen har nyligen påbörjats och sker i en specialbyggd undervattenstank i en studio i Belgien, strax utanför Bryssel. ”Breaking surface” blir den första filmen som spelas in där.

Spana även in listan: Hajfilmer - Här är Tipsen

Handlingen i Breaking Surfaces:

De svensk/norska halvsystrarna Tuva och Ida ger sig ut för att göra sitt traditionsenliga vinterdyk i Nordnorge, men då händer det som inte får hända. Ett stenras får Tuva att fastna 30 meter under vattenytan och begraver all deras utrustning. Allt är borta och systrarna är avskurna från omvärlden. I en kamp för att rädda sin syster pressas Ida till det yttersta och när allt tycks förlorat är det mer som står på spel än bara överlevnad.

"Breaking surface” produceras av Way Creative Films med samproducenterna Film i Väst, SVT samt Film i Skåne och distribueras av Nordisk Film.

Moa Gammel – Ida

Moa Gammel är född 1980 i Stockholm och gjorde sin scendebut som 12-åring på Dramaten i rollen som Annika i Pippi Långstrump. Sitt genombrott i filmvärlden fick hon i “Underbara älskade” (2006) och hon har därefter spelat i ett 40-talet filmer och tv-produktioner. Hon har bland annat haft stora roller i “Tommy” (2014), “Puss” (2014), “Hemma” (2013) och två säsonger av dramaserien “Jordskott” (2015-2017). Hon är även en stor podd-profil med poddar som “Genier”, “Ufopodden i P3” för Sveriges Radio samt “Det svenska jobbundret”.

Madeleine Martin – Tuva

Madeleine Martin är född 1991 i Kungsbacka och hon gjorde sin tv-debut i rollen som Cleo i SVT:s webb-tv-serie “Riverside” under 2009. Därefter har hon medverkat i bland annat filmerna “Studio sex” (2012), “Snabba cash ll” (2012) och “Snabba cash lll” (2013), “Studentfesten” (2013), “Odödliga” (2015) och “Måste gitt” (2017). Hon har även spelat i julkalendern “Piratskattens hemlighet” (2014), TV4:s “Småstaden” (2017) och SVT:s webb-tv-serie “Sjukt oklar” (2018).

NÄSTA ARTIKEL