Sven Wollter i Dag för dag

Sven Wollter död – Blev 86 år

Filmtopp
Uppdaterad 08 september 2022 kl. 19:16 | Publicerad 10 november 2020 kl. 17:58

Den folkkäre skådespelaren var sjuk i corona.

”Det är med gränslös sorg Sven Wollters familj härmed meddelar att han i dag, den 10 november flög rakt in i ljuset i sviterna av covid”, skriver dottern Stina Wollter på Instagram.

Den folkkäre skådespelaren Sven Wollter dog i eftermiddags på Sunderby sjukhus i Luleå i sviterna av covid-19, rapporterar Expressen.

Hans dotter Stina Wollter har på Instagram bekräftat uppgifterna:

"Det är med gränslös sorg Sven Wollters familj härmed meddelar att han i dag, den 10 november flög rakt in i ljuset i sviterna av covid och en väl använd kropp med lungor med KOL och emfysem som inte orkade rida ut denna sista prövning. Han fick ett avslut utan smärta omgiven av alla sina nära. Sven blev 86 år. Han var en enastående människa med en värme och närvaro som genomsyrade allt han skapade."

Sven Wollter
Foto: Hjärt- lungfonden

Sven Wollter föddes i Göteborg den 11 januari 1934. Det stora genombrottet kom med TV-serien Raskens (1976) och därefter har vi sett honom i flera omtyckta filmer och serier. Däribland Mannen på taket, Mannen från Mallorca, Änglagård och En sång för Martin.

Under karriären tilldelades Sven Wollter två Guldbaggar för Bästa manliga huvudroll.

Senast såg vi honom i den svenska Netflix-serien Störst av allt, men hans sista film blir Felix Herngrens Dag för dag, som förväntas ha premiär den 26 februari 2021.

Sven Wollter blev 86 år gammal.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL