Sven Melander död – blev 74 år gammal

Sven Melander död – blev 74 år gammal

Filmtopp
01 april 2022 kl. 07:04
ANNONS
ANNONS

Har avlidit efter en längre tids sjukdom

Sven Melander har avlidit 74 år gammal, berättar hans familj för TT. Den folkkära mångsysslaren var bland annat känd för "Sällskapsresan" och "Nöjesmassakern".

Den Malmöfödda journalisten, manusförfattaren, skådespelaren och programledaren Sven Melander avled i torsdags, omgiven av hans familj. Detta efter en längre tids sjukdom, berättar hans familj i ett meddelande till TT.

Melander syntes senast i rutan med discovery+ originalserie Fullt hus där han spelade mot bland annat Liv Mjönes som pappa Lars. Men Melander hade förstås innan dess en lång karriär bakom sig inom film och TV. Hans debut och likaså genombrottsroll kom med Lasse Åbergs Sällskapsresan eller Finns det svenskt kaffe på grisfesten som den spritglade figuren Berra. 

Därefter har vi även sett honom i flera älskade verk, som Nöjesmassakern, Playa del Sol, The Stig-Helmer Story och Panik i tomteverkstan

Förutom sin film-och TV-karriär var Sven Melander även känd för sitt arbete som journalist. Inte minst var han anställd på Aftonbladet mellan åren 1972-1978 och 1980-1985, då som kvällschef, nöjeschef och sportreporter. 

I ett uttalande till TT säger Melanders son Victor följande: 

– Pappa hade in i det sista nära till skratt och var nyfiken på både människor och världen. Vi hoppas att det är så han kommer att minnas och vi är glada och stolta över de avtryck han gjort i många människors liv.

Sven Melander blev 74 år gammal.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL