Snart kommer Svartsjön säsong 2 med nya skådespelare i spetsen

Snart kommer Svartsjön säsong 2 med nya skådespelare i spetsen

Eric Diedrichs
Uppdaterad 04 juli 2021 kl. 14:07 | Publicerad 01 juli 2018 kl. 10:07
ANNONS
ANNONS

Svartsjön säsong 2 är en prequel med nya heta svenska stjärnnamn i spetsen.

Aida Morberg och Filip Berg står bredvid varandra ute i en skog.
Aida Morberg och Filip Berg i Svartsjön. Foto: Viaplay.

I höst kommer "Svartsjön 2", en fristående prequel som utspelar sig tiden före den ödesdigra resan till skidhotellet i Svartsjön. I den andra säsongen åker överklassonen Johan (Filip Berg) till ett behandlingshem i yttersta skärgården efter att ha dömts för droginnehav. I rollerna ser vi bland andra: Hedda Stiernstedt, Filip Berg, Alida Morberg och Bahar Pars. 

Den andra säsongen av Viaplays originalserie Svartsjön har premiär hösten 2018. Ett av de nya namnen i rollistan är Alida Morberg.

– Det finns en stark energi i den här berättelsen. Jag är fascinerad av historia generellt, vad som har hänt på platser och hur det påverkar människor långt senare. Det är även sjukt spännande vad som händer i människors psyken när de tvingas ihop i en grupp, inte minst när flera av dem har personliga problem, säger Alida Morberg.

– Vi är oerhört stolta över den unga starka casten i Svartsjön säsong 2. De som gillade första säsongen kommer inte att bli besvikna, och de som inte sett första säsongen kommer att kunna se den nya nervkittlande säsongen först utan att bli spoilade, det är lyxen med en prequel, säger Mikael Newhil.

Mörka hemligheter

Filip Berg spelar återigen Johan Ceder, överklassonen som vill leva upp till sin fars förväntningar, men som samtidigt dragits djupt ned i nattlivets virvlar. För att dölja sina problem för familjen går han med på att åka till ett behandlingshem på ön Kallskär tillsammans med en brokig skara människor från samhällets alla skikt. På Kallskär lär han känna Minnie (Hedda Stiernstedt), en ung mamma som kämpar för att få tillbaka vårdnaden av sitt barn, och Isabelle (Alida Morberg), en ung kvinna med psykiska problem som sökt sig till ön för att hitta sig själv.

Men det är något som inte stämmer på Kallskär. Skärgårdsidyllen fördunklas av mörka hemligheter som verkar sträcka sig tillbaka till världskrigens bittra efterspel – och ännu längre tillbaka. Det visar sig snart att en tidigare gäst har försvunnit spårlöst, men ingen verkar vilja ha svar på vad som hänt. Ju närmare sanningen Minnie kommer desto farligare blir hennes sökande.

Behandlingshemmet på ön drivs av karismatiske Uno Leijon (André Eriksen). I persongalleriet finns även Vincent (David Nzinga), som försöker lämna ett kriminellt liv bakom sig, Amina (Bahar Pars), en högpresterande mäklare med missbruksproblem, Oscar (David Larsson), som kämpar med sin stängda personlighet, och Gittan (Anja Landgré) vars släkt har ägt ön i över 300 år och som motvilligt har sålt herrgården till Uno.

Hela casten i Svartsjön 2:

Filip Berg (En man som heter Ove)

Hedda Stiernstedt (Vår tid är nu)

Alida Morberg (Svartsjön)

André Eriksen (Vikings)

Bahar Pars (En man som heter Ove)

David Nzinga (Hassel)

Esther Uddén (Finaste familjen)

Anja Landgré (Nina Frisk)

Daniel Larsson (Blå ögon)

I övriga roller:

Valter Skarsgård

Anna Åström

Rico Rönnbäck

Maja Rung

Hilda Holgersson

Emilia Samuelsson Baresso

Eric Krogh

Ser du fram emot Svartsjön säsong 2?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL