Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Svartsjön – En svensk dramathriller med unga talanger

Svartsjön – En svensk dramathriller med unga talanger

Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
24 augusti 2016
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
24 augusti 2016
Poster till TV-serien Svartsjön
Foto: VIaplay

 

Svartsjön är ett talangspäckat drama, med premiär i höst på Viaplay och TV3. I de svenska rollerna ser vi Filip Berg, från storfilmen En man som heter Ove, rising star-hyllade Aliette Opheim från Tjockare än vatten, Valter Skarsgård från Portkod 1321 och Anna Åström från Viva Hate och Vi.

Svartsjön utspelar sig på en övergiven skidort dit en grupp ungdomar med hemliga önskningar och dolda agendor reser. Den trevliga resan förbyts snart till ett spänningsdrama med en rad oförklarliga och våldsamma händelser. Svartsjön är en spännande kombination av element från den klassiska whodunnit-thrillern och ett mer ungdomligt och mystiskt universum, inramat av den vackra men karga skandinaviska naturen i norr. Förutom de svenska skådespelarna ser vi spännande danska och norska namn som Sarah-Sofie Boussnina (Bron) och Nils-Ole Oftebro (Mammon).

– Svartsjön är något nytt samtidigt som det också är något väldigt klassiskt – en ung spänningsthriller där det mänskliga dramat utspelar sig mot bakgrund av ett klassiskt mysterium som driver historien framåt. Vi har en fantastisk historia, en magisk miljö och begåvade skådespelare. Jag är övertygad om att tittarna kommer att sitta som på nålar och tycka om serien lika mycket som vi gör, säger Karin Stjärne, programdirektör MTG Sverige.

Historien tar sin början då den unga rikemanssonen Johan (Filip Berg) bestämmer sig för att öppna den tidigare nedlagda skidorten Svartsjön, som stängdes på grund av ett uppmärksammat mord för 20 år sedan. Tillsammans med en grupp vänner och flickvännen Hanne (Sarah-Sofie Boussnina) tar Johan över stället, och gänget inleder en lustfylld vistelse med skidor, fest och flirtar. Men snart börjar mystiska händelser splittra gruppen, och när den extrema kylan gör livet svårt i Svartsjön börjar sprickorna i gänget bli allt tydligare.

– Med Svartsjön går vi på tvärs både över landsgränser och olika plattformar för att skapa ett unikt och nytt innehåll. Vi ser allt mer att våra tittare förväntar sig att få tillgång till vårt innehåll oberoende av vilken plattform de använder, och det vill vi gärna tillmötesgå. Vi gör detta genom att premiärvisa Svartsjön på både TV3 och Viaplay, säger Morten Mogensen, CCO för Fri-TV i MTG Skandinavien.

 

 

NÄSTA ARTIKEL