Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Svag öppning för The Upside – amerikanska versionen av En oväntad vänskap

Svag öppning för The Upside – amerikanska versionen av En oväntad vänskap

Axel Diedrichs | Nyhet
02 januari 2019
Axel Diedrichs | Nyhet
02 januari 2019

"The Upside" med Kevin Hart och Bryan Cranston ser ut att bomba – åtminstone hos fansen.

Den amerikanska versionen på den franska storfilmen "En oväntad vänskap" har haft smygpremiär, och publiken som sett filmen verkar långt ifrån nöjda. 

The Upside är alltså en ny tagning på En oväntad vänskap, Frankrikes berömda feel good-film. I den nya filmen ser vi Breaking Bad-stjärnan Bryan Cranston och komikern Kevin Hart i huvudrollerna. Världsstjärnan Nicole Kidman har en bärande biroll. Men trots spexig ensemble verkar filmen floppa.

De som hittills röstat på The Upside IMDb går riktigt hårt åt. I skrivande stund har filmens 1000 röster resulterat i 3.6/10 i betyg, ett långt fall från En oväntad vänskap som har betyget 8.5/10. På Rotten Tomatoes verkar röstarna mer kluvna, även om den inte övertygar med 55/100 i betyg. Ett genomgående tema i kritiken är att The Upside känns onödig, och att Kevin Hart känns opassande för rollen som assistenten då han har för komiska drag.

Se trailern till "The Upside": 

"The Upside" har premiär 19 januari i USA. Om filmen kommer till Sverige är ännu inte känt då den inte finns med på Filmstadens tablå med kommande biofilmer. Att den skippar världspremiär känns i sig som ett tecken på att distributörerna själva inte tror på filmen.