Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Suzanne Reuter rasar mot Utvandrarna: "Det är barnmisshandel!"

Suzanne Reuter rasar mot Utvandrarna: "Det är barnmisshandel!"

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
27 augusti 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
27 augusti 2022

Stjärnan vill inte se några fler gråtande barn på film

Suzanne Reuter har fått nog av att se gråtande barn på film och lyfter fram "Utvandrarna" som ett fruktansvärt exempel. Se hennes brandtal mot industrin här.

Suzanne Reuter närvarade vid Viaplays höstpresentation för att prata om den nya animerade barnserien Karma & Jonar som hon och Frank Dorsin gör de bärande rösterna till. Produktionen bygger på en äventyrlig bokserie och har premiär på streamingtjänsten senare i höst.

I ett samtal med Filmtopp tog hon tillfället att yttra sitt kraftiga missnöje kring hur små barn används på fysiska inspelningar för att få till starka scener och nämner Utvandrarna som ett skräckexempel. 

Suzanne får medhåll av vännen och kollegan Frank som även han tycker det är fel att separera barn från sina föräldrar på inspelningsplats.  

– När man använder gråten för att förstärka en scen borde det fanimej vara förbjudet. När indianerna i Utvandrarna kommer skriker barnet hur länge som helst, att detta får förekomma... jag tycker att det är barnmisshandel och att det definitivt borde förbjudas någonstans, säger Suzanne.

Vidare uppmanar hon föräldrar att skydda sina barn: 

– Släpp inte in era barn på det här sättet. Det är inga "roller", inget skådespel. Det är barn som lider. 

Se när Suzanne håller ett brandtal om varför småbarn borde förbjudas från dramatiska inspelningar:

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL