Superstars – Sarah Sjöström tävlar med och mot deltagarna

Superstars – Sarah Sjöström tävlar med och mot deltagarna

13 mars 2023 kl. 17:03

Michel: "Det kom in någonting i huvudet att man drunknar och ska dö"

I avsnitt sju av "Superstars" får vi se deltagarna tävla med och mot simmerskan Sarah Sjöström och kampen om titeln blir nu tuffare än någonsin. Deltagarna ska simma snabbare än Sarah, och i den sista tävlingen så får vi se vem som kan hålla andan längst. Den som kommer sist i tabellen behöver göra sig redo för gryningskampen.

– Artikeln innehåller information om vad som händer i avsnittet –

Angelica Bengtsson var den första att lämna Superstars efter förra veckans eliminering. I detta avsnitt så är Sarah Sjöström med i tävlingarna för att göra det svårare för de resterande deltagarna då tävlingarna har med vatten att göra.

I veckans avsnitt av Superstars får vi se deltagarna simma mot Sarah som har världsrekordet i simning på 50 meter med 23,67 sekunder.

Lars Frölander simmar mot Sarah Sjöström i Superstars
Lars Frölander och Sarah Sjöström. Foto: discovery+

Lars tog ett fyra sekunders försprång mot Sarah

I den första tävlingen ska deltagarna försöka besegra Sarah i simning på 50 meter och får ett försprång upp till 23 sekunder – lika länge som Sarahs världsrekord. Deltagarna får bestämma hur många sekunder de vill ha i försprång och den som har sämst tid oavsett om de kommer innan eller efter Sarah hamnar i gryningskampen. Lars Frölander är före detta simmare och OS-medaljör och var den som valde kortast försprång – fyra sekunder.

– Jag blev lite förvånad över att Lars valde att ha ett försprång mot mig, säger Sarah.

Lars vann den första tävlingen och fick sin stjärna efter att tabellen nollställdes i och med att Angelica lämnade Superstars. Helen hamnade längst ner i tabellen då hon hade sämst tid.

Lars Frölander i Superstars
Lars Frölander. Foto: discovery+

Lars slog rekordet i Superstars tävlingen "Hålla Andan"

I nästa tävling paras deltagarna ihop två och två. Eftersom Helen kom sist i förra tävlingen får hon välja vem hon vill paras ihop med och hon väljer Sarah. Tillsammans ska de hålla andan så länge som möjligt. Parets tider slås sedan ihop och det par som har längst tid under vattnet vinner. Deltagarna får välja vem de vill vara med beroende på hur det står i tabellen där de går nerifrån och upp.

– Det kom in någonting i huvudet att man drunknar och ska dö, säger Michel Tornéus.

Lars och Mathias  vinner tävlingen och Lars sätter rekord i tävlingen då han höll andan i 3 minuter och 22 sekunder. Det är tätt mellan vinnarna och de som kommer tvåa är Frida och Kennet. Här vinner Lars sin andra tävling och får sin andra stjärna tillsammans med Mathias som vinner sin första sedan tabellen nollställdes. Helen och Sarah kommer sist och det gör att Helen återigen är redo för gryningskampen.

Missa inte "Superstars" måndagar på discovery+.

NÄSTA ARTIKEL