Superåret - 2016

Superåret - 2016

Uppdaterad 01 juli 2021 kl. 15:08 | Publicerad 19 december 2015 kl. 18:09

Den skenande inflationen i filmvärlden när det kommer till superhjältefilm, kan knappats undgått någon. Marvel verka nästintill gått ”all in” genom att göra film på alla figurer, som den anrika seriejätten har tecknat fram genom åren. En blick in i kristallkulan och det är bara att konstatera att trenden kommer att hålla i sig.

Nedan kan du ta del av vilka superhjältefilmer som rullar upp på  biograferna under 2016. Premiärdatumen är efter den amerikanska biomarknaden.

Deadpool

Deadpool - en favorit bland superhjältar

Biopremiär: 6 februari.

En tidigare militär, nu legosoldat, blir utsatt för ett experiment som ger honom superkrafter. Det är Ryan Reynolds Marvel-karaktär, som kommer nästa vinter.

Batman v Superman: Dawn of Justice

 

Biopremiär: 25 mars

Filmtopp utfärdar en flopp-varning för Zakk Snyders nya storsattsning, med bakgrund av den ljumma trailern.

Captain America: Civil War

Biopremiär: 6 maj

Flera superhjältar samsas än en gång om utrymmet i handlingen. Captain America (Chris Evan) får besök av Iron Man (Robert Downey Jr.), Crossbones (Frank Grillo), Bucky Barnes (Sebastian Stan), Falcon (Anthony Mackie) Black Panther (Chadwick Boseman) och Daniel Bruhl (Baron Zemo)

Vilken sida står vi egentligen på?

X-Men: Apocalypse

Biopremiär: 27 maj

Handlingen utspelar sig 1983. En slags förfader till mutanterna, En Sabah Nur, gör entre med planen att kasta världen in i en apokalyps. Detta med motivet att försäkra sig om all makt.

Bryan Singer regisserar igen och alla stjärnorna från de senare filmerna återvänder.

Suicide Squad

Bild från filmen Suicide Squad.
Foto: Warner Bros.

Biopremiär: 5 augusti

Nästa sommar får Suicide Squad premiär och det är en annorlunda film på sätt och vis. Skurkarna är nämligen hjältarna i handlingen. Ja, du läste rätt. En samling bad guys från diverse DC-serier har tvingats gå samman för att rädda världen. Tillsammans utgör de teamet ”Suicide Squad”.

Fansens största snackisen kretsar kring om Jared Leto kommer kunna göra rollen som Jokern rättvist.

Gambit

Foto från: Screen Rant

Biopremiär: 7 oktober

Channing Tauman har länge varit sugen på att få spela en X-men mutant. Nu kommer han få gör rollen som mutanten Gambit. Själva produktionen har dock stött på problem med flera avhopp. Med andra ord är det osäkert om filmen verkligen kommer att hinna spelas in i tid. Förmodligen kommer premiärdatumet att skjutas upp

Doctor Strange

Benedict Cumberbatch poserar som "Doctor Strange" på en poster.

Biopremiär 4 november

Filmens stjärna är Benedict Cumberbatch, som spelar huvudrollen. Rachel McAdams, Mads Mikkelsen och Tilda Swinton kommer också att medverka i produktionen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL