Sune kommer tillbaka med Sune i Sunne

Sune kommer tillbaka med "Sune i Sunne"

Eric Diedrichs
Uppdaterad 07 juli 2021 kl. 11:07 | Publicerad 01 juni 2019 kl. 16:06

Charmknutten Sune återvänder till biograferna.

Det blir en uppföljare till “Sune vs Sune”. Efter succén som fjolårets mest sedda svenska film med över 450 000 biobesök, tre Guldbagge-nomineringar, kritiker-hyllningar som “Tidernas bästa Sune-film” (Aftonbladet) och besök på flera filmfestivaler är inspelningarna till uppföljaren igång. Bakom nya Sune-filmen finns samma upphovspersoner som gjorde “Sune vs Sune” med manus och regi av Jon Holmberg. Nya Sune-filmen har biopremiär 20 december.

Som i “Sune vs Sune” spelas familjen Andersson av Elis Gerdt (Sune), Baxter Renman (Håkan), Tea Stjärne (Anna), Sissela Benn (Karin) och Fredrik Hallgren (Rudolf). Övriga roller spelas av bland andra Tomas von Brömssen, Marika Lindström, Jonatan Rodriguez, Christoffer Nordenrot och Maria Nohra.

Denna gången skall Sunes klass åka på hemlig klassresa. Sune och Sophie ser verkligen fram emot att åka tillsammans, när Sune plötsligt inser att klassresan är samma helg som morfars bröllop. Panik! Skall han välja klassresan tillsammans med stora kärleken Sophie, eller skall han välja sin bästa vän morfar? Sune har svårt att bestämma sig och han väljer både och – eller kanske varken eller. Samtidigt har Rudolf problem med bruden. Vill morfars nya fru bara åt hans pengar? Och Karin träffar en kärlek från förr som är allt som Rudolf inte är. Välkommen tillbaka till familjen Andersson!

Tomas von Brömssen gör rollen som Sunes, Håkans och Annas morfar:

– Jätterolig inspelning! Dels för att det kändes roligt att få vara med i en Sune-film och dels för att jag arbetat och haft ett fint samarbete med regissören Jon Holmberg tidigare. Det är dessutom ett väldigt bra manus. Komiskt med bra driv men där även vemodet får plats – och mycket action! Jag har inte varit med om så mycket rena actionscener sen Mannen från Mallorca 1984! Jag utgår från att Morfar blir stående figur i alla resterande Sune-filmer, säger Tomas von Brömssen.

Nya Sune-filmen bygger på den omåttligt populära karaktären Sune som är skapad av Sören Olsson och Anders Jacobsson och på manus av Jon Holmberg som även står för regi. Det är en varm och galen komedi om vänskap och lojalitet, och om vad som är viktigt i livet – vare sig  man är 11 eller 70 år.

Den nya Sune-filmen "Sune i Sunne" förväntas ha premiär den 20 december 2019.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL