Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Succéserien Rig 45 får en andra säsong

Succéserien Rig 45 får en andra säsong

Eric Diedrichs | Nyhet
18 mars 2019
Eric Diedrichs | Nyhet
18 mars 2019

Rig 45 säsong 2 regisseras av prisbelönte Aku Louhimies.

En strand i Rig 45.
Foto: Johan Phillips.

Efter en av de starkaste öppningshelgerna för ett Viaplay-original återvänder Lisa Henni och Douglas McGill i huvudrollerna med succéserien "Rig 45". Den mångfaldigt prisbelönte regissören Aku Louhimies ("Okänd soldat") står för regin och andra säsongen utlovas bli visuellt varmare och än mer exteriört storslagen. Premiär på Viaplay nästa år i hela Norden.

Den finske regissören Aku Louhimies som tidigare regisserat Okänd soldat, med över en miljon biobesökare i Finland, tar sig nu an thriller-dramat på oljeriggen. Louhimies är känd för sitt visuella arbete i tidigare produktioner och har utlovat att addera mer färg och visuella miljöer till den andra säsongen av Viaplay-originalet Rig 45.

– Vi spelar in i Dublin vilket är en av de finaste miljöerna man kan tänka sig att filma i. Att inte ta tillvara de sceniska möjligheterna och miljöerna skulle vara totalt slöseri. Serien utspelas på en oljerigg mitt ute i havet mellan Norge och Skottland. Det ska kännas att serien är inspelad i en autentisk miljö, säger den finske regissören Aku Louhimies.

Spänningen och dramat fortsätter att eskalera när Petra Dahlberg (Lisa Henni) återvänder till oljeriggen. Säsong två av Viaplay-originalet Rig 45 tar vid bara några månader efter det dramatiska slutet av den första säsongen, med upptäckten av att en död kropp flyter i land på den skotska kusten. Kroppen tros tillhöra Petras bror Fredrik Dahlberg som mördades av några besättningsmän från Rig 45 och nu börjar polisen tro att Petra talat sanning.

Förutom en ny regissör gör även den talangfulle svenske skådespelaren Filip Berg (Svartsjön, Springfloden) entré i säsong två.

– Det känns otroligt kul att vara delaktig i säsong två, speciellt nu när Aku Louhimies regisserar. Jag känner till Akus tidigare verk där framförallt Okänd soldat gjort ett extra stort avtryck på mig. Hans sätt att frambringa autentiska scener och miljöer är verkligen unikt och just detta är något som jag själv hyser stor respekt för. Tillsammans med manuset och hans visuella tänk kommer vi skapa något riktigt storslaget, säger Filip Berg.

Likt tidigare säsong består rollistan av en handfull av Nordens mest talangfulla skådespelare och förutom Lisa Henni (Fallet), Gary Lewis (Outlander), och Filip Berg (Svartsjön) kommer även Rune Temte (Captain Marvel) och Lorcan Cranitch (The Last Kingdom) gå ombord på oljeriggen. Serien produceras av Veronika Eriksson på Mopar och är skriven av Roland Ulvselius, Ola Norén och Martin Larsson.