Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
The French Dispatch

Succé för Wes Andersons stjärnspäckade film

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 juli 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 juli 2021

Strålande recensioner efter Cannes-premiären.

I går visades Wes Andersons nya film "The French Dispatch" på filmfestivalen i Cannes. Mottagandet vittnar om ännu en succé för den populära regissören.

Med filmer som Rushmore, The Royal Tenenbaums, The Darjeeling Limited och The Grand Budapest Hotel har Wes Anderson skapat sig en helt egen filmvärld – mer pedantisk än någon annans med en detaljrik scenografi där hans lakoniska karaktärer lever sina underliga liv.

I går hade hans senaste film, The French Dispatch, premiär på filmfestivalen i Cannes där den fick ett varmt mottagande.

Baserat på 26 stycken recensioner har filmen i skrivande stund 82 av 100 i Metascore, ett ovanligt högt betyg som vittnar om ännu en succé för den sjufaldigt Oscarsnominerade regissören.

I filmen ser vi en sanslöst stjärnspäckad rollista med giganter som Benicio Del Toro, Frances McDormand, Adrien Brody, Jeffrey Wright, Léa Seydoux, Timothée Chalamet, Tilda Swinton, Mathieu Amalric, Lyna Khoudri, Stephen Park, Owen Wilson, Bill Murray, Willem DafoeSaoirse RonanKate WinsletElisabeth Moss och Christoph Waltz.

Handlingen följer en grupp amerikanska journalister på en tidningsbyrå i en fiktiv stad i Frankrike och berättar flera av de storys som publicerats där.

The French Dispatch förväntas ha svensk premiär den 22 oktober 2021.

För mer läsning, scrolla vidare eller spana in vår lista med Wes Andersons bästa fimer!

NÄSTA ARTIKEL