Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Everdahl & Karlssons film TV

Succé för Filmtopps och Everdahl & Karlssons filmvisning

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
12 juni 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
12 juni 2021

Den sista föreställningen blev den första.

Den 9 juni arrangerade Filmtopp tillsammans med podcasten Everdahl & Karlssons film TV en fullsatt visning av Peter Bogdanovichs klassiker "Den sista föreställningen" på biograf Zita i Stockholm. Efter visningen fick publiken diskutera filmen med podcasten.

The Last Pictrue Show
Den sista föreställningen blev den första.

Tidigare i veckan förvandlades Peter Bogdanovichs klassiker Den sista föreställningen till den första föreställningen för Filmtopp och podcasten Everdahl & Karlssons film TV när de tillsammans visade filmen för 50 biosugna gäster.

Platsen för eventet var biograf Zita i Stockholm och dörrarna slog upp den 9 juni kl. 18.00. Vad som gjorde det hela extra speciellt var att Filmtopp och podcasten planerade att visa filmen redan i oktober ifjol, men tvingades att ställa in i samband med pandemins utveckling.

Podcasten, bestående av Sveriges folkkära filmkritiker C-G Karlsson och Göran Everdahl och popkulturexperten och serietecknaren Johan Andreasson, var med andra ord taggade till tänderna över att äntligen få träffa en del av sin lojala lyssnarskara ansikte mot ansikte.

Everdahl & Karlssons film TV
Göran, C-G och Johan pratar om Den sista föreställningen.

Gästerna bjöds på bubbel och fann vid sina platser en goodiebag med Göran Everdahls bok Tvål - Kärlek, svek och härligt hat på teve, en kaffekopp med Everdahl & Karlssons film TVs logotyp och hyrkoder att använda hos SF Anytime.

Klockan 18.25 hälsade Filmtopps chefredaktör Eric Diedrichs gästerna välkomna och därefter presenterade podcasten filmen och upplyste publiken om en hel del rolig kuriosa att ha med sig under visningen.

Efter filmen och påfyllnad på bubbelfronten satte sig podcasten vid biografscenen och gjorde sin första liveinspelning, där de diskuterade filmen som visats. Publiken fick sedan ställa sina frågor och flika in i diskussionen. Och snacka om att det blev ett livat samtal!

Många undrade också om det kommer att bli fler visningar framöver och det korta svaret är helt enkelt ja, det blir det, men först framåt hösten.

NÄSTA ARTIKEL