Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Min granne Totoro från Studio Ghibli.

Studio Ghiblis nya film Aya to Majo blir datoranimerad

Kristian Andersson | Nyhet
05 juni 2020
Kristian Andersson | Nyhet
05 juni 2020

Studio Ghiblis kommande film blir datoranimerad.

Det anrika produktionsbolaget Ghibli är kända för sin handritade bildkonst i sina animerade filmer. Studion jobbar nu på sin allra första datoranimerade film som kommer att visas först på japansk tv.

Foto: Studio Ghibli

Studio Ghiblis senaste film Aya to Majo kommer att ha sin premiär på japansk tv nu under vintern, vilket innebär att filmen inte kommer att få en biopremiär. Vi fick nyligen också veta att Ghiblis film Aya to Majo, som har inspirerats av boken Earwing And The Witch, har blivit utvald av Cannes-kommittén detta året, något som är väldigt prestigefullt.

Filmen är regisserad av Goro Miyazaki som tidigare har stått bakom produktioner som Legender från övärlden, Uppe på Valmokullen och Studio Ghiblis version av Ronja Rövardotter. Goros pappa Hayao Miyazaki har också hjälp till med produktionen.

Aya to Majo blir Ghiblis allra första datoranimerade film och kommer precis som boken att handla om en flicka som blir adopterad av en häxa. Att filmen är datoranimerad har rört upp en del känslor då många är upprörda över att vi inte får se produktionsbolaget göra det som de gör allra bäst bäst, det vill säga handmålade och ritade projekt, berättar Variety.

Läs också om Batwoman som kommer att skifta fokus efter att huvudskådespelerskan har hoppat av serien.

Vad tycker du om att Ghibli jobbar på en datoranimerad film?