Första bilden på Keanu Reeves i John Wick 4

Strejken stoppade John Wick 5: ”Vi hade precis börjat jobba på den”

Axel Diedrichs
16 november 2023 kl. 08:11

Nu är produktionen officiellt återupptagen

Den som undrar det verkligen blir en "John Wick 5" kan sluta tvivla. Producenten Joe Drake har meddelat att den arbetats på sedan manusstrejken tog slut.

Under våren fick vi se den fjärde John Wick-filmen slå ned på världens biografer. Likt sina föregångare blev den genast en succé som togs emot med varm hand av både sin publik och kritikerkåren. Många trodde att serien skulle ta slut med den, men till och från har det pratats om en femte film. Nu har vi fått nästa besked som gör att det inte längre ska finnas några som helst tvivel.

Strejken stoppade John Wick 5: ”Vi hade precis börjat jobba på den”
Foto: Lionsgate.

Producenten bekräftar att John Wick 5 är återupptagen

Flera medier har tidigare rapporterat om att en femte film skulle vara på väg. Nu har vi även fått ett utlåtande av en som är högst involverad i franchisen. Enligt sajten Hypeblast har producenten Joe Drake bekräftat att man inte bara fortsätter att jobba med nya spinoffs, utan också en femte John Wick-film.

– Vi hade precis börjat jobba på den när manusstrejken drog igång. Sedan den tog slut har vi återgått till arbetet. 

Sedan en tid tillbaka finns hela serien The Continental: From the World of John Wick att streama på Amazon Prime Video. Nästa år kommer biofilmen Ballerina med Ana de Armas i huvudrollen, där hon spelar en lönnmördare som ska hämnas på de som dödade hennes familj. I den får vi även se Keanu Reeves reprisera sin roll. Vi får bara förmoda att vi ser franchisens fanbärare återvända i den femte John Wick-filmen.

Filmtopp håller dig uppdaterad.

NÄSTA ARTIKEL