Streama Cormac McCarthys filmer – från No Country for Old Men till Vägen

Streama Cormac McCarthys filmer – från No Country for Old Men till Vägen

Filmtopp
14 juni 2023 kl. 06:11

Upptäck den legendariske författaren

I dag möttes vi av nyheter om att pulitzer-vinnaren Cormac McCarthy har dött 89 år gammal. Eftersom flera av hans berättelser har blivit film, passar vi på att lista var du kan streama dem och stifta en närmare bekantskap med McCarthys otroliga värld.

Med sina poetiska, råbarkade historier och rika språk, har Cormac McCarthy blivit en av USA:s mest respekterade författare. Nu rapporterar amerikanska medier att han har dött, 89 år gammal. Någon dödsorsak har inte uppgetts.

I sina berättelser utforskade McCarthy människans brutala och mörka sidor, något som man exempelvis kan få en känsla för i bröderna Coens Oscarsbelönade filmatisering av hans roman No Country for Old Men (2007).

Hyllas av Stephen King

En författare som hade Cormac McCarthy som idol, är ingen mindre än Stephen King. På Twitter hyllar han sin bortgångne hjälte och kallar honom för "den kanske bästa amerikanska romanförfattaren av sin tid".

Streama Cormac McCarthys filmer

Trots att Cormac McCarty släppte sin första roman så tidigt som 1965 och sina sista två så sent som i fjol, blev det bara tolv böcker under karriärens gång. En av hans mest älskade romaner – Blood Meridian – har länge varit i cirkulation i Hollywood och så sent som i slutet av april blev det klart att John Hillcoat, ska regissera den brutala westernhistorien. Det ser vi givetvis fram emot, men fram tills dess har vi dessa McCarty-produktioner att ta del av.

The Road med Viggo Mortensen
Viggo Mortensen i Vägen. Foto: Dimension Films

Cormac McCarthy-böcker som blivit film (klicka för att se var man kan streama)

Filmer baserade på originalmanus av Cormac McCarthy:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL