Stranger Things får fyra säsonger

Stranger Things får fyra säsonger

Sebastian Hansson
Uppdaterad 02 juli 2021 kl. 10:07 | Publicerad 25 augusti 2017 kl. 08:08

Seriens skapare vill inte mjölka sönder sin skapelse.

En beskuren del av en officiell poster till Stranger Things säsong 2

Stranger Things andra säsong har premiär i oktober men redan nu planeras det för ytterligare två säsonger. Seriens skapare anser att det räcker för att berätta den historia de har planerad.

Netflix-serien Stranger Things tog världen med storm för ett år sedan. Med sin blandning av nostalgiska 80-talsmiljöer och skräck-och sci fi-element blev den en av förra årets mest omtalade serier. Serien blev också nyligen nominerad för hela 18 priser på Emmygalan.

Tack vare framgången blev det snabbt klart att en andra säsong skulle komma.

Skaparna bakom serien, de båda Duffer-bröderna, har nu meddelat att de har en tvåårsplan för Stranger Things. Deras plan är att serien ska avslutas efter fyra säsonger.

Ross Duffer sa i en intervju med Vulture att de ser serien som just fyra säsonger, varpå Matt Duffer följde upp genom att säga att de inte kan rättfärdiga att Stranger Things huvudroller skulle råka ut för nåt nytt mysterium varenda år. Det finns en gräns för hur mycket övernaturligt en småstad kan råka ut för, menar de.

LÄS OCKSÅ: Stranger Things säsong 3 planeras!

Säsong 2 av Stranger Things har premiär på Netflix den 27:e oktober senare i år. Om de håller samma produktionstak är det sannolikt att den fjärde och sista säsongen släpps 2019. Då kommer seriens barnskådespelare att vara mellan 15 och 17 år, vilket är samma ålder som karaktärerna de ska spela.

Tycker du att fyra säsonger är lagom för Stranger Things?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL