Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Straight Forward – Ny originalserie på Viaplay

Straight Forward – Ny originalserie på Viaplay

Sebastian Håkansson | Nyhet
26 mars 2019
Sebastian Håkansson | Nyhet
26 mars 2019

Cecilie Stenspil, känd från Emmy-nominerade Livvakterna, har huvudrollen i ett nytt internationellt Viaplay-original – Straight Forward. Även brittiska skådespelare som John Callen och Mark Mitchinson, kända från Hobbit-filmerna, står framför kameran.

Foto: Nordic Entertainment Group

 

Nu släpps den officiella trailern vilken ger en försmak av det humoristiska svindleri-dramat, som har exklusiv premiär på Viaplay den 17 april.

Nästa Viaplay-original Straight Forward är ett internationellt svindleridrama, som med ett leende på läpparna bjuder på en fantastisk katt-och-råtta-lek från Nordic Noir-Köpenhamn till Queenstown, Down Under. Serien har skapats med ett spännande internationellt samarbete, där Danmark och Nya Zeeland blandas i en färgstark cocktail både när det gäller skådespelari, miljöer och produktion.

I huvudrollen ses Cecilie Stenspil (Livvakterna) som Silvia Petersen, en svindlare med hjärtat på rätt ställe, som bara snärjer de dåliga killarna. Den här gången har hon dock svindlat en av de riktigt dåliga, och hon måste därför lämna sin mamma Lisbeth (Vibeke Hastrup) och motvilligt sin tonårsdotter Ida (Marie Boda) för att fly landet. Under namnet Robyn Ford landar Silvia i Queenstown, Nya Zeeland, men inte heller där kan hon andas fritt. När hon kämpar för att få sin mor och dotter i säkerhet i Nya Zeeland, har hon både en väldigt arg dansk polis (Troels Lyby), en mordisk langare och sedermera den Nya Zeeländska-polisen efter sig...

Förutom Cecilie Stenspil (Livvakterna), John Callen (Hobbit) och Mark Mitchinson (Hobbit) medverkar nya zeeländska skådespelarna Stephane Garneau-Monten (Kin) och Matthew Walker (Escape from Huang Shi).

Straight Forward regisseras av Riccardo Pellizzeri (NZ) och manus är skrivet av John Banas (NZ). Serien produceras internationellt av Mastiff i samarbete med Screentime från Nya Zeeland och distribueras internationellt av Banijey Rights & Acorn Media Enterprises.

Projektet stöds av Köpenhamns Filmfond och den nya zeeländska TV-stationen TVNZ.

Straight Forward har exklusiv premiär på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay den 17 april, då samtliga åtta avsnitt blir tillgängliga.