Stjärnspäckat i sista säsongen av danska Riket

Stjärnspäckat i sista säsongen av danska Riket

17 maj 2021 kl. 12:05

De fem första danska stjärnorna som ska medverka har avslöjats.

Den tredje och sista säsongen av Lars Von Triers Riket sägs vara mycket omfattande och kommer därför att avslöja nya skådespelare i omgångar.

Nordic Entertainment Group avslöjar idag att det blir en dansk stjärnparad i den avslutande säsongen av Riket. Riket Exodus som den tredje och sista säsongen heter, har mycket att knyta ihop och kommer därför bli omfattande. Av den anledningen avslöjas medverkande skådespelare i omgångar. Här är de första fem:

Bodil Jørgensen spelar sömngångaren Karen som går i sömnen en natt och hamnar utanför Rigshospitalet. Hon söker även svar på vad som hänt med de andra karaktärerna efter ett strömavbrott i sista avsnittet av säsong två. 

Ghita Nørby är en av Danmarks mest kända skådespelare som jobbat i över 65 år och vunnit två guldbaggar. Hon återvänder som före detta narkosläkaren Rigmor som hemsöker sjukhuset hon jobbade på. 

Peter Mygind och Søren Pilmark återvänder också i Riket Exodus. Myginds roll som den självupptagna läkarstudenten Mogge var hans stora genombrott. Pilmark spelar en cynisk läkarvikarie som kallas Krogen. 

Slutligen presenteras det nya tillskottet i den sista säsongen Nicolas Bro som spelar vårdbiträdet Balder. Han är döpt efter Bulder som var en tidigare karaktär i seriens första två säsonger. 

VIDARE LÄSNING: 

Riket kommer tillbaka

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL