Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Stjärnspäckat i sista säsongen av danska Riket

Stjärnspäckat i sista säsongen av danska Riket

Matilda Lindblom | Nyhet
17 maj 2021
Matilda Lindblom | Nyhet
17 maj 2021

De fem första danska stjärnorna som ska medverka har avslöjats.

Den tredje och sista säsongen av Lars Von Triers Riket sägs vara mycket omfattande och kommer därför att avslöja nya skådespelare i omgångar.

Nordic Entertainment Group avslöjar idag att det blir en dansk stjärnparad i den avslutande säsongen av Riket. Riket Exodus som den tredje och sista säsongen heter, har mycket att knyta ihop och kommer därför bli omfattande. Av den anledningen avslöjas medverkande skådespelare i omgångar. Här är de första fem:

Bodil Jørgensen spelar sömngångaren Karen som går i sömnen en natt och hamnar utanför Rigshospitalet. Hon söker även svar på vad som hänt med de andra karaktärerna efter ett strömavbrott i sista avsnittet av säsong två. 

Ghita Nørby är en av Danmarks mest kända skådespelare som jobbat i över 65 år och vunnit två guldbaggar. Hon återvänder som före detta narkosläkaren Rigmor som hemsöker sjukhuset hon jobbade på. 

Peter Mygind och Søren Pilmark återvänder också i Riket Exodus. Myginds roll som den självupptagna läkarstudenten Mogge var hans stora genombrott. Pilmark spelar en cynisk läkarvikarie som kallas Krogen. 

Slutligen presenteras det nya tillskottet i den sista säsongen Nicolas Bro som spelar vårdbiträdet Balder. Han är döpt efter Bulder som var en tidigare karaktär i seriens första två säsonger. 

VIDARE LÄSNING: 

Riket kommer tillbaka

NÄSTA ARTIKEL