Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Stort hemlighetsmakeri när Star Wars 9 spelas in

Stort hemlighetsmakeri när Star Wars 9 spelas in

David Lindahl | Nyhet
22 januari 2019
David Lindahl | Nyhet
22 januari 2019

Disney gör allt för att inget ska läcka ut.

Affisch för "Star Wars: The Last Jedi"
Foto: Disney

Att Star Wars är stort och populärt råder det inga tvivel om. Producenterna vidtar extrema åtgärder under produktionen av episod 9 för att förhindra att inget ska läcka ut. Framför allt kring manuset.

Med den nionde episoden i Star Wars-serien på ingång tar studion inga risker längre. Säkerhetsåtgärderna för att inte läcka information är extrema. När skådespelaren Richard E Grant pratade med The One Show fick han inte avslöja något om filmen, men däremot berättade han mycket om de extrema säkerhetsåtgärderna som omringar den:

"Det är helt otroligt. Du får inte ens ett manus utan du måste gå till ett rum med livvakter utanför, och övervakningskameror. Där finns manuset på röda sidor så att du inte ska kunna fotografera det. Du måste läsa det där och då, och sedan lämna rummet."

När det sedan är dags att spela in de olika scenerna blir det inte lättare heller. Enligt skådespelaren får alla sina manus samma dag som de bitarna ska spelas in. De måste även stämpla in och ut det. Förutom livvakter som kontrollerar så att bara behöriga finns på inspelningsplatserna menar Richard E Grant också att det hela tiden måste spanas efter drönare:

"Du får en mantel över ditt huvud, tydligen finns det drönare som åker över Pinewood Studios och vill ta fotografier och se vilka som spelar vilka roller."

Richard E Grant är en av de nyaste skådespelarna i Star Wars-universumet och det är fortfarande oklart vad han ska spela för roll, något han självklart själv inte heller får avslöja. Den nya Star Wars-filmen ska ha premiär här i Sverige den 18 december i slutet av året.

Ser du fram emot nya Star Wars?