Största kändisarna som har varit med i Masked Singer

Största kändisarna som har varit med i Masked Singer

Filmtopp
Uppdaterad 20 maj 2023 kl. 12:05 | Publicerad 19 maj 2023 kl. 18:05

Från Caitlyn Jenner till Lil Wayne

Har du missat de stora avslöjandena i det älskade programmets amerikanska upplaga? Här lyfter vi fram flera av de största kändisarna som har varit med i Masked Singer.

Gissningsprogrammet Masked Singer, som kommer till liv med musikaliska nummer, är inte bara älskat i Sverige utan i flera andra delar av världen. Inte minst är det enormt i USA där det fått en stor tittarskara. Genom åren har det bjudit på en hel del grandiosa överraskningar när kändisar tagit av sig sina dräkter för att avslöja sin identitet.

Största kändisarna som har varit med i Masked Singer

Bob Saget

Skådespelaren och komikern Bob Saget, känd från Full House och How I Met Your Mother, deltog i den sjätte säsongen av The Masked Singer USA. Han överraskade publiken genom att delta som en av de tävlande under masken "Squiggly Monster".

William Shatner

En av de större överraskningarna kom när ingen mindre än William Shatner, känd för rollen som kapten James T. Kirk i TV-serien Star Trek från 1960-talet, dök upp i programmet 91 år gammal. Hatten av för den insatsen!

Dick Van Dyke

Den första kändisen att avslöjas i den amerikanska versionen av programmets nionde säsong hyllades som det mest legendariska, prydliga och älskade avslöjandet i historien. Efter att ha framfört Billie Holidays When You're Smiling blev Gnome den första som fick gå. Personen bakom var självaste Dick Van Dyke (Chitty Chitty Bang Bang, Mary Poppins kommer tillbaka), som i dag är hela 97 år gammal. 

Busta Rhymes

Den älskade rapkungen Busta Rhymes medverkade i den fjärde säsongen av Masked Singer i USA. Han doldes under kostymen "Draken" och imponerade med sin karismatiska scenframträdande som möttes av stora jubel från publiken. Hans deltagande i programmet gav honom också möjlighet att överraska tittarna med sin musikaliska bredd.

Grodan Kermit

En av amerikanska Masked Singers största twist någonsin kom när Kermit the Frog, presenterad med en rolig twist, avslöjades som Snigeln. Detta var första gången en människa inte avslöjades när masken togs av. Fans och skådespelare var lika fascinerade som chockade av ögonblicket. Men avslöjandet lämnade samtidigt tittarna med fler frågor än svar. Vem var människan bakom Grodan Kermit, och hur fungerade den där kostymen?

Lil Wayne

Ingen mindre än rapparen bakom hits som Lollipop, A Milli och Loyal uppenbarade sig bakom den klassiska figuren Roboten. Att Lil Wayne varit med i Masked Singer kom som en stor överraskning för många, men han är ju känd för att gilla att dra på en ordentlig show, vilket han obestridligen gjorde i sin medverkan.

Caitlyn Jenner

Ja, amerikanska Masked Singer har bjudit på många tappa-hakan-ögonblick, men att Caitlyn Jenner som då var 71 år gammal skulle bjuda på ett nummer var det nog ingen som såg komma. När hon blev frågad av programledaren Niecy Nash varför hon ville vara med i programmet, svarade hon:

– Vet du vad? Jag gillar utmaningar. Jag har tävlat med bilar. Jag flyger flygplan. Det håller en igång. Något nytt, något annorlunda. Så för mig var det roligt. Man kan bara träna på golf så länge.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL