Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Storproducenten av Ett päron till farsa! har avlidit

Storproducenten av Ett päron till farsa! har avlidit

David Lindahl | Nyhet
03 maj 2020
David Lindahl | Nyhet
03 maj 2020

Matty Simmons producerade flera av Ett päron till farsa!-filmerna.

Producenten Matty Simmons har avlidit 93 år gammal. Genom en lång karriär var han med och gjorde stora komedier som Ett päron till farsa! och grundade tidningen National Lampoon.

Matty Simmons var född och uppvuxen i Brooklyn i New York. Från 1970 och framåt var han med och skapade humortidningen National Lampoon. Han var också drivande av publikationen av flera av tidningens upplagor ända in på 80-talet. Efter framgångarna med magasinet började även företaget att producera filmer under deras namn vilket så småningom ledde till National Lampoon Vacation, eller som filmen heter på svenska Ett päron till farsa!.

Under sin karriär var Matty Simmons med och producerade flera av National Lampoons humorfilmer, inklusive Ett päron till farsa!-serien och John Belushi-komedin Animal House från 1978. Han var också med och grundande kortföretaget Diners Club Card och jobbade även med publiceringar av flera av Viktväktarnas olika utgåvor. 

Nu har hans dotter Kate Simmons gått ut via Instagram och bekräftat att hennes pappa Matty Simmons gick bort 93 år gammal.

Läs mer om Scrubs-stjärnan Sam Lloyd som också nyligen tragiskt gick bort enbart 56 år gammal.

 

NÄSTA ARTIKEL