Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Oscar Isaac

Stora skådespelare i "The Card Counter"

Kristian Andersson | Nyhet
23 februari 2020
Kristian Andersson | Nyhet
23 februari 2020

Paul Schraders nya projekt lockar till sig tunga namn.

I den nya bedragarfilmen "The Card Counter" får vi se skådespelare som Tiffany Haddish, Tye Sheridan, Willem Dafoe och Oscar Isaac. Men inte nog med det Martin Scorsese producerar projektet och får därför jobba med Paul Schrader igen efter alla år.

Paul Schrader är en filmskapare som länge har arbetat i filmvärldens periferi, men efter succéfilmen First Reformed är han tillbaka på kartan igen. Hans nya film, The Card Counter, börjar få en svindlande rollista. 

Enligt The Hollywood Reporter är bland andra Oscars Isaac, Willem Dafoe, Tye Sheridan och Tiffany Haddish klara för att medverka.

I historiens centrum hittar vi Tell (spelad av Oscar Isaac) som tydligen är en mästare på att räkna kort. De senaste åren har han levt ett ganska spartanskt och lagligt liv borta från allt som har med spel att göra, men en dag träffar han Cirk (Tye Sheridan) som vill att de ska slå sig samman för att tjäna pengar till att finansiera en hämndplan mot en militärgeneral (Willem Dafoe).

Tillsammans åker Tell och Cirk landet runt och vinner pengar, deras högsta önskan är målet att vinna World Series of Poker. 

Martin Scorsese är klar som producent och kommer alltså åter igen jobba med filmens regissör Paul Schrader, som skrivit manus till Scorseses filmer Taxi Driver, Tjuren från Bronx, Kristi sista frestelse och Bringing Out the Dead. Scorsese och Schrader har alltså jobbat en hel del med varandra under åren.

Än så länge är inget premiärdatum satt. 

Är du sugen på ett nytt projekt mellan Scorsese och Schrader?

För mer läsning se vår lista med 7 fantastiska Scorsesefilmer