KLART: Nu vet vi när Gladiator 2 släpps!

Stor olycka under Gladiator 2-inspelningen – sex personer till sjukhus

Filmtopp
10 juni 2023 kl. 09:59

Uppges ha skett en explosion

Just nu pågår inspelningen av Ridley Scotts "Gladiator 2", i vilken vi ser stjärnor som Oscarsnominerade Paul Mescal och storfavoriten Pedro Pascal. Nu skriver amerikanska medier att en olycka skett under inspelningen i Marocko.

Under natten till i dag var Variety först om att rapportera att en omfattande olycka har skett under inspelningen av Ridley Scotts efterlängtade Gladiator-uppföljare.

Det var under den 7 juni i Marocko, när en stuntsekvens skulle filmas, som olyckan inträffade. Även om konsekvenserna inte beskrivs som livshotande, fördes sex person till sjukhus varav fyra av dem har fått stanna kvar.

– Medan man filmade en planerad stuntsekvens under inspelningen av Gladiator-uppföljaren, skedde en olycka där flera filmarbetare upplevde icke-livshotande skadar. Säkerhets- och vårdteamet på plats kunde agera snabbt så att de som drabbades omedelbart fick nödvändig vård. Läget beskrivs som stabilt och de fortsätter att få behandling, säger en talesperson för Paramount Pictures till Variety.

Brännskador efter en explosion

Exakt vad som har hänt är inte känt i dagsläget, men enligt Deadline ska filmarbetarna drabbats av brännskador efter en explosion som beskrivs ha varit en del av ett planerat stunt. Det finns inga rapporter om vilka som har förts till sjukhuset, men några av filmens stjärnor verkar det inte röra sig om sett till att produktionen fortsätter som förut:

– Filmarbetarnas välmående är av största vikt för oss och vi har strika hälso- och säkerhetsprocedurer på plats under alla våra produktioner. Vi fortsätter att bevaka situationen och vidtar alla nödvändiga åtgärder medan vi återupptar produktionen, adderar Paramounts talesperson.

I Gladiator 2 får vi se stjärnor som Paul MescalPedro Pascal, Denzel Washington och Connie NIelsen. Ridley Scott, som regisserade den första filmen, återvänder som regissör.

"Gladiator 2" förväntas att ha biopremiär den 22 november 2024.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL