Stök och fester i trailern till Sommartider – filmen om Gyllene tider

Stök och fester i trailern till Sommartider – filmen om Gyllene tider

Axel Diedrichs
21 december 2023 kl. 14:12

Premiär under sommaren

I dag släpper Nordisk Film den första trailern till "Sommartider" som är filmen om succébandet Gyllene tider. Biopremiären landar sommaren 2024.

Den 6 juli gick Nordisk Film ut med att de distribuerar en ny stor svensk biosatsning, dramafilmen om bandet Gyllene tider som har den hyllade låtskrivaren och artisten Per Gessle i spetsen. I samband med att man nu släpper trailern har vi fått veta att titeln på filmen är Sommartider, som är döpt efter deras allra största hit.

Mycket dekadens i trailern till Sommartider

Det krävdes en del övertalande för att få igenom filmen, men när produktionen började ta form blev frontfiguren Per Gessle mer än nöjd med att man tackade ja till att låta den göras: 

– Jag tror det kan bli helt fantastiskt för det är verkligen en otrolig och synnerligen ovanlig resa Gyllene Tider gjort. Mycket skratt, mycket gråt, mycket av allt. Precis som i en bra poplåt, sade han i somras.

Så här lyder filmens officiella synopsis: 

Filmen berättar den sanslösa historien bakom det legendariska svenska bandet Gyllene Tider som kommit att bli en av vår tids största popsensationer. Per är skolans ambitiösa outsider i gymnasiet i Halmstad som finner en gemenskap och vänner för livet genom musiken med MP, Micke, Anders och Göran. Trots motgångar och jantelag kämpar bandet målmedvetet och får i början av åttiotalet sitt stora genombrott med sina effektiva refränger och kärleksfulla texter om livet i en småstad.

Nu kan även biobesökarna få ta del av en första titt på vad som komma skall. Se den böljande trailern till Sommartider som vittnar om en hel del dekadens här:

Något spikat premiärdatum för filmen är ännu inte känt. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL