Stockholms skuggsida i kriminalserien Sthlm Requiem

Stockholms skuggsida i kriminalserien Sthlm Requiem

Eric Diedrichs
Uppdaterad 03 juli 2021 kl. 15:25 | Publicerad 01 april 2018 kl. 11:45

Kristina Ohlssons succéböcker blir kriminalserie på C More och TV4.

Alexej Manvelov, Liv Mjönes och Jonas Karlsson. Foto: C More/TV4.
Alexej Manvelov, Liv Mjönes och Jonas Karlsson. Foto: C More/TV4.

Brutala våldsdåd skakar Stockholm i C Mores och TV4:s nya originalserie "Sthlm Requiem". Kristina Ohlssons succéböcker står som förlaga och handlingen kretsar kring kriminologen Fredrika Bergman, som efter en tragisk bilolycka börjar arbeta som civil utredare inom polisen. Planerad premiär på C More under 2019.

I ett pressmeddelande skriver C More att inspelningen av Kristina Ohlssons omtyckta spänningsromaner om Fredrika Bergman och Alex Recht är i full gång. Stockholms skuggsida är spelplatsen - en verklighet präglad av rått våld och bottenlös ondska.

I rollen som ensamvargen Fredrika ses Liv Mjönes, känd från bland annat Guldbaggenominerade All inclusive, Kristallen-vinnaren Torpederna och hyllade Ettor och NollorJonas Karlsson spelar rollen som kommissarie Alex Recht och Alexej Manvelov den oberäknelige Peder Rydh.

–  Att få se sina böcker bli film är en dröm för alla författare. Jag är superglad att det gjorts en sån gedigen satsning på mina Fredrika Bergman-deckare. Casten känns väldigt fin och Liv Mjönes är perfekt för rollen som Fredrika. Jag ser med spänning fram emot att sitta bänkad framför tv:n på premiärdagen, säger Kristina Ohlsson.

För regi står Karin Fahlén och Lisa Ohlin och huvudmanusförfattare är Jörgen Hjerdt och Pauline Wolff. 

Sthlm Requiem sänds i 10 avsnitt med planerad streamingpremiär på C More under 2019.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL