Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Stockholms Filmfestival 2019 – årets bästa filmer

Stockholms Filmfestival 2019 – årets bästa filmer

Axel Diedrichs | Nyhet
12 november 2019
Axel Diedrichs | Nyhet
12 november 2019

Fina filmer visas på Stockholms Filmfestival 2019.

Robert Pattinson i rollen som Ephraim i The Lighthouse
Foto: A24

Stockholms Filmfestival 2019 drog igång 6 november och pågår för fullt fram till och med den 17. Det har visats fina filmer och fler pärlor ska visas innan festivalens slut. Filmtopp är givetvis på plats och bevakar denna stora händelse.

Foto: Netflix. Scarlett Johansson och Adam Driver i "Marriage Story".

Varje år kommer tusentals besökare från hela Sverige och andra länder till Stockholm för att ta del av deras hyllade filmfestival. Årets upplaga av festivalen bjuder minst sagt på intressanta biostunder. Vi har även fått ta del av Sverigepremiärer för flera efterlängtade titlar.

Om det oändliga
Från filmen "Om det oändliga" Foto: TriArt.

Inte minst Roy Anderssons poetiska verk Om det oändliga en av årets största svenska filmer. Redan innan den visas på svensk mark har dess regissör belönats med det fina priset Silverlejonet på Cannes filmfestival, så vi kan nog räkna med att fler priser är på väg.

Här kan du läsa vår recension av Om det oändliga.

Foto: A24.

För den som älskar skräckfilm finns det en särskilt god anledning att besöka Stockholms filmfestival 2019. De visar nämligen en av årtiondets mest hyllade rysare, The Lighthouse. I rollerna ser vi Willem Dafoe och Robert Pattinson i huvudrollerna som två fyrvaktare som drivs till vansinne ute på en mystisk ö.

Recension av The Lighthouse hittar du här!

daniel craig i knives out
Foto: Lionsgate.

Star Wars-regissören Rian Johnsons egenskrivna mordgåta Knives Out beskrivs som ett klassiskt mysterium i Agatha Christie-anda. Filmen har fått stora hyllningar i USA och bjuder på en stjärnspäckad rollista med namn som Daniel Craig, Jamie Lee Curtis och Chris Evans.

En annan högst emotsedd film vi snart kommer att få se på Netflix är Noah Baumbachs Marriage Story, det uppmärksammade skilsmässodramat med Scarlett Johansson och Adam Driver.

Har du besökt Stockholms Filmfestival 2019 ännu, och har du isåfall sett något du gillar extra mycket? Hela dess program hittar du här!