Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Stockholms blodbad.

Stockholms blodbad blir film

Kristian Andersson | Nyhet
30 januari 2021
Kristian Andersson | Nyhet
30 januari 2021

Är du en av dem som älskar blodiga filmer och tycker ju blodigare desto bättre? Nu ska det göras en film om Stockholms blodbad som tog vid den 7–9 november 1520.

Filmen om Stockholms blodbad kommer att handla om kung Kristian den II eller Kristian Tyrann som han är känd för i Sverige. Under en fruktansvärd dag i svensk historia avrättar han stora delar av den svenska makteliten. De adliga och viktiga för landet bjuds in på fest i Stockholm, men dörrarna stängs mitt under festandet och därefter blir alla dömda till döden. Nu ska blodbadet bli långfilm.

Handlinge fokuserar på Kristina Gyllenstierna som på 1500-talet försvarar Stockholm och Sverige mot dansken, som ihärdigt slogs för att åter igen försöka komma åt land i Sverige. Gyllenstierna var också i centrum då Kalmarunionen föll 1523, en union som stått stadigt ända sedan 1397 då den grundades av länderna Danmark, Norge och Sverige.

Avbildning av Stockholms blodbad.

Sydsvenskan rapporterar att manuset är skrivet av Maria Karlsson som tidigare ligger bakom Snabba cash, Advokaten och Fartblinda.

Det förvånar mig att ingen tidigare har gjort film om denna spektakulära, unika och fullständigt makabra händelse  en av de kanske viktigaste händelserna i Nordens historia. Det är "the real red wedding"  med Kristian Gyllenstierna, en 28 årig höggravid fembarnsmamma.

Stockholms blodbad kommer produceras av Filmstaden och premiären är inte spikat i sten, men vi tror att filmen släpps någon gång under 2023

Är du sugen på mer skräck, spana då in senaste bilden på Mike Myers! 

Är du nyfiken på mer historia bakom blodbadet så kan du se dokumentären här!

NÄSTA ARTIKEL