Stjärnregissörens Star Wars-film ser ut att skrotas

Stjärnregissörens Star Wars-film ser ut att skrotas

Emil Oscar Rasmussen
19 september 2023 kl. 15:00

Samarbetet med Taika Waititi ser ut att ha lagts på is

Allt fler av de stora, upphaussade Star Wars-projekten vid horisonten ser ut att överges. Den senaste satsningen som ryktas hamna i papperskorgen är Star Wars-filmen som regissören Taiki Waititi plockades ombord för att göra.

I samband med att Disney och Lucasfilm rullade ut den sista trilogin inom Skywalker-sagan presenterades också en uppsjö kommande Star Wars-projekt. Flera av dem har också fått se dagens ljus, inte minst de nu många serierna på Disney+, men i takt med att Star Wars-intresset tycks ha mättats en aning har också allt fler planer kastats om eller övergetts helt och hållet. 

Senast förra veckan avslöjades det i podcasten Pablo Torre Finds Out att den kommande Lando Calrissian-serien i själva verket ser ut att bli en film. Annars är det just bland de annonserade filmsatsningarna som det i första hand varit ovisst de senaste åren. Wonder Woman-regissören Patty Jenkins har exempelvis fått sin tilltänkta film skrotad, och likaså har en film som skulle göras med Marvel Studios överhuvud, Kevin Feige.

Ytterligare en upphaussad satsning som verkar ha runnit ut i sanden är trilogin som The Last Jedi-regissören Rian Johnson skulle göra – ett projekt som ryktats varit nedlagt upprepade gånger de senaste åren. Nu kommer uppgifter om att ännu en av de kommande filmerna går samma öde till mötes.

Stjärnregissörens Star Wars-film ser ut att skrotas
Taika Waititi och Roman Griffin Davis i "Jojo Rabbit" (2019). Foto: Twentieth Century Fox.

Taika Waititis Star Wars-film ser ut att skrotas

Det är den Hollywoodjournalisten Daniel Richtman som kommer med de obekräftade uppgifterna att Taika Waititis kommande Star Wars-film ska ha skrotats. Waititi är en av de senaste årens hetaste regissörer efter framgångar med filmer som Thor Ragnarök (2017) och Jojo Rabbit (2019), och det känns som ett naturligt nästa steg när Lucasfilm 2020 presenterade Waititi som regissör för en kommande Star Wars-rulle.

Sedan dess har arbetet sett ut att röra sig sakta, sakta framåt, men under våren 2023 började varningsklockorna att ringa. I samtal med Variety avslöjade Lucasfilms Kathleen Kennedy då att Waititi, nästan tre år senare, fortfarande kämpade med att färdigställa ett manus. Och nu ser alltså arbetet ut att ha stannat upp helt och hållet.

I skrivande stund har varken Waititi eller Disney och Lucasfilm har bekräftat uppgifterna.

Fyra Star Wars-filmer som fortfarande förväntas bli av är den ovan nämnda Lando Calrissian-filmen med Donald Glover, en film av Indiana Jones and the Dial of Destiny-regissören James Mangold, en av Star Wars: Ahsoka-skaparen Dave Filoni och en av Sharmeen Obaid-Chinoy.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL