Stjärnregissören hyllar Oppenheimer som "århundradets viktigaste film"

Stjärnregissören hyllar Oppenheimer som "århundradets viktigaste film"

Emil Oscar Rasmussen
19 juli 2023 kl. 12:00

"Om du ser en film på bio i år bör det vara Oppenheimer"

Stjärnregissören Paul Schrader, som ligger bakom filmer som "American Gigolo" och "First Reformed" samt har skrivit manus till bl.a. "Taxi Driver" och "Tjuren från Bronx", hyllar Christopher Nolans "Oppenheimer" till skyarna. Scharder kallar filmen för "århundradets bästa, viktigaste film".

Paul Schrader är en aktad regissör i Hollywood. Han har varit aktiv sedan 70-talet och regisserat några av branschens tyngsta namn. Bara de senaste åren har han regisserat Master Gardener (2022) med Joel Edgerton och Sigourney Weaver, The Card Counter (2021) med Oscar Isaac och First Reformed (2017) med Ethan Hawke och Amanda Seyfried.

Utöver sina framgångar som regissör är han också en Oscarsnominerad manusförfattare, som vid flertalet tillfällen samarbetat med Martin Scorsese. Det är exempelvis Schrader som ligger bakom manus till klassiker som Taxi Driver (1976) och Tjuren från Bronx (1980).

Stjärnregissören hyllar Oppenheimer som "århundradets viktigaste film"
Cillian Murphy i "Oppenheimer". Foto: UIP.

Regissören Paul Schrader hyllar Oppenheimer som "århundradets viktigaste film"

På sin Facebook har Paul Schrader för vana att vädra sina tankar om både det ena och det andra, men i synnerhet om film. Så sent som i går sa han sitt om Christopher Nolans kommande storfilm Oppenheimer – och ska vi tro på Schrader väntar något utöver det vanliga på oss.

Enligt Schrader är Oppenheimer inte bara en otroligt sevärd film, utan den bästa på flera år.

Oppenheimer. Århundradets bästa, viktigaste film, skriver Schrader. Om du ska se en film på bio i år bör det vara Oppenheimer. Jag är ingen Nolan-groupie, men den här blåser dörrarna av gångjärnen.

Screenshot från Paul Schraders Facebook
Screenshot från Paul Schraders Facebook.

I kommentarsfältet på sitt Facebook-inlägg uppmanar Schrader dessutom en följare att köra de tre timmar som följaren har till närmaste IMAX-biograf.

– Värt resan, skriver Schrader kort och gott.

"Oppenheimer" har biopremiär den 21 juli.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL