Snart spelas Steven Spielbergs storfilm in – allt vi vet om nya ”Bullitt”

Steven Spielbergs ”Bullitt” med Bradley Cooper sägs bli helt galen

Axel Diedrichs
19 december 2023 kl. 08:12

Allt vi vet om nya versionen

Projektet har varit känt sedan i slutet av förra året. Nu är det mycket som händer runt Steven Spielbergs reboot på den ikoniska filmen "Bullitt".

Sextiotalsklassikern Bullitt med Steve McQueen som San Francisco-snuten Frank Bullitt är känd för att ha en av filmhistoriens bästa biljakter.  Sent förra året fick vi vi veta att Steven Spielberg jobbar på att ge den nytt liv med Bradley Cooper i titelrollen. Sedan den stora Hollywoodstrejken bland manusförfattare och skådespelare gått i mål har arbetet på projektet fortsatt och nu uppges Spielberg vara så gott som klar med sitt manus.

Nya ”Bullitt” är ingen remake

Det är tidningen GamesRadar som rapporterar senaste nytt om produktionen på nya Bullitt, den här gången är det producenten Kristie Macosko Krieger som kvittrat. Hon berättar att Spielberg och Josh Singer arbetar för att ta manuset i mål.

– Jag hoppas att vi snart har ett manus eftersom författarstrejken har satt oss lite efter. Men de arbetar på det, säger hon och flaggar för att den kommer bjuda på helvild underhållning. 

Enligt samstämmiga uppgifter förväntas den nya versionen av Bullitt, som kom ut 1968, inte bli en direkt remake. Det rör sig snarare om en typ av reboot med betydligt fler egna initiativ. Huvudrollen kommer fortfarande att vara samma som Steve McQueen är känd för, men storyn ska vara något helt annat. 

I originalet ska Bullitt göra ett rutinjobb och skydda ett vittne i en rättegång. Men snart går saker snett och vittnet hittas död på marken, med männen som gjort det försvunna. Bullitt ger sig då ut för att fånga mördarna och vem det nu än var som gav dem jobbet. 

Nya "Bullitt" förväntas spelas in under 2024. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL