Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Steven Spielberg regisserar inte Indiana Jones 5

Steven Spielberg regisserar inte Indiana Jones 5

Kristian Andersson | Nyhet
27 februari 2020
Kristian Andersson | Nyhet
27 februari 2020

James Mangold favorittippad att axla uppdraget.

Steven Spielberg, som regisserat de fyra befintliga Indiana Jones-filmerna, kommer under produktionen av den femte filmen att lämna över stafettpinnen. Logan-regissören James Mangold ser ut att ta uppdraget.

Harrison Ford i "Indiana Jones och kristalldödsskallens rike".
Harrison Ford i "Indiana Jones och kristalldödsskallens rike" (2008). Foto: Disney.

Steven Spielberg ligger bakom den oerhört kända filmserien om den risktagande äventyraren Indiana Jones, som ständigt lyckas hamna i trubbel – och hitta en väg ut från det. Efter att ha regisserat de fyra första filmerna, så kommer Spielberg under den femte filmen att avstå som regissör, berättar Variety. Istället kommer han att leda projektet som producent. 

Relaterad läsning: 

Då kommer Indiana Jones 5
Porträtt: George Lucas
De bästa djungelfilmerna

Så vem kommer att regissera "Indiana Jones 5"? 

Många filmskapare skulle gå över lik för att få vara med och skapa vad som troligtvis blir den sista Indiana Jones-filmen med Harrison Ford i titelrollen. Enligt amerikansk media är James Mangold i djupa förhandlingar om att få uppdraget. Han har tidigare gjort de hyllade storfilmerna Logan och Ford v Ferrari

Anledningen till att Steven Spielberg inte vill regissera ska tydligen vara att han vill låta någon yngre göra jobbet, som kanske kommer med annat perspektiv kring historien och filmen. 

Harrison Fords framtid i filmen är orubbad: han kommer att reprisera sin klassiska roll. 

NÄSTA ARTIKEL