Steve Martin anklagas av skådespelerskan: "blev slagen hela dagarna"

Steve Martin anklagas av skådespelerskan: “blev slagen hela dagarna“

Eric Diedrichs
16 september 2023 kl. 11:30

Protesterar starkt mot anklagelserna

I sin självbiografi "Oh Miriam! Stories From an Extraordinary Life" hävdar Harry Potter-stjärnan Miriam Margolyes att hon "blev slagen hela dagarna" av Steve Martin under inspelningen av "Little Shop of Horrors". Nu kommenterar Martin anklagelserna.

Skräckmusikalen Little Shop of Horrors (1986) blev en enorm succé och har än i dag en stark fanbase. I filmen såg vi skådespelare som Steve Martin, Rick Moranis, Jim Belushi och Miriam Margolyes.

Nu har Miriam Margolyes släppt självbiografin, Oh Miriam! Stories From an Extraordinary Life, i vilken hon anklagar Steve Martin för att vid upprepade tillfällen ha slagit henne på riktigt under inspelningen av en scen.

Steve Martin anklagas av skådespelerskan: "blev slagen hela dagarna"

I filmen spelar Steve Martin en sadistisk tandläkare och Miriam Margolyes hans assisten. I deras musikalnummer ser vi Martins karaktär slå henne med ett knytnävsslag i ansiktet och likaså smälla upp en dörr i ansiktet på henne. Om detta skriver hon följande:

"Jag blev slagen hela dagarna av dörrar som öppnades i mitt ansikte; upprepat slagen och nedslagen av en iskall och icke-ursäktande Steve Martin – kanske använde han sig av method acting – och kom hem tjurig med skrikande huvudverk."

Steve Martin anklagas av skådespelerskan: "blev slagen hela dagarna"
Foto: Warner Bros.

"Det var aldrig någon fysisk kontakt mellan henne och mig"

Nu har Steve Martin kommenterat Miriam Margolyes anklagelser i ett utlåtande och förnekar dem bestämt:

"När jag läste Miriam Margoyles redogörelse av vår scen i Little Shop of Horrors så blev jag förvånad. Som jag minns det hade vi bra kommunikation som professionella skådespelare. Men när det antyds att jag skadade henne eller på något vis var vårdslös med våra stunt, då måste jag protestera. Jag minns att jag var EXTREMT försiktig när det kommer till låtsasslaget, med samma varsamhet som i alla andra liknande scener."

Han menar att de pratade under inspelningen och att hon försäkrade honom om att hon var okej, "Det var aldrig någon fysiska kontakt mellan henne och mig, oavsiktlig eller inte, i vare sig den scenen eller några andra scener vi filmade," skriver han.

Frank Oz är förbryllad över anklagelserna

Även filmens regissör Frank Oz säger att han är förvånad över vad Miriam Margoyle delar med sig av i sin biografi:

"Jag repeterar alltid fysiska scener i slow motion. Scenen skulle inkludera ett fejkat slag. Vad hon säger är förbryllande. Det är inte den Steve jag känner eller någon annan känner. Han har alltid varit professionell och respektfull mot alla på alla mina inspelningar," skriver Frank oz i ett eget utlåtande.

Här nedan kan du se scenen som diskuteras

Filmtopp håller dig uppdaterad.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL