Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hero gradient image

Stephen King-romanen Jurtjyrkogården ska bli långfilm

Kristian Andersson | Nyhet
04 november 2017
Kristian Andersson | Nyhet
04 november 2017

Efter den senaste tiden framgångar är fler filmatiseringar av Stephen Kings böcker på gång.

Här ser vi en bild på Stephen King!

Variety rapporterar att det nu kommer att göras fler filmatiseringar av Stephen Kings böcker och noveller. Först ut är "Jurtjyrkogården", som senast filmatiserades 1989.

Skräckförfattaren Stephen King har alltid varit populär, men efter Paramounts lyckade filmatisering av romanen Det, tycks hans populäritet ta nått nya höjder. Nu är Paramount redo att satsa på fler filmer baserade på Stephen Kings verk. Nästa filmatisering blir ingen mindre än klassikern Jurtjyrkogården. Precis som Det har Jurtjyrkogården också redan omvandlats till filmmediet en gång tidigare. Då var året 1989 och succén var ett faktum.

Som det ser ut nu ska Dennis Widmyer och Kevin Kolsch regissera den nya tagningen av Jurtjyrkogården och Lorenzo di Bonavenyura och Mark Vahradian kommer att agera producenter.

För dig som inte vet handlar Jurtjyrkogården om en familj som flyttar in till ett hus i närheten av en gammal indiankyrkogård. Kyrkogården sägs ha den magiska kraften att återuppväcka de döda, men den som kommer tillbaka är aldrig densamme. Filmtopp inkluderar filmen på sin lista över de bästa Stephen King-filmerna, spana in den om du vill ha fler bra skräcktips.

Originalfilmen från 1989 gjorde vid premiären en kraftig ekonomisk vinst och nu med de ekonomiska framgångarna Det har haft, hoppas Paramount på att Jurtjyrkogården ska upprepa sin tidigare succé.

Vad tror du om en nytagning av "Jurtjyrkogården", hiss eller diss?