Stephen King avslöjar "den enda" biofilmen han lämnat

Stephen King avslöjar den enda biofilmen han lämnat under en visning

Filmtopp
21 september 2023 kl. 20:09

Startar diskussion på sociala medier

Författaren Stephen King har alltid haft ett stort intresse för film, men det finns en publikfavorit som han inte tål. Förra sommaren satte han fart på en diskussion på sociala medier om filmvisningar som folk har lämnat, genom att själv avslöja vilken som är den enda biofilm han har lämnat under en visning.

Med en bra bit över 300 (!!!) släppta filmatiseringar av hans verk och ytterligare många på gång, har författaren Stephen King haft sitt beskärda inflytande på filmhistorien. Utöver framgångar som The Shining (1980), Carrie (1976) och Nyckeln till frihet (1994) har det givetvis blivit ett och annat bottennapp, men ingen av dessa filmatiseringar har varit tillräckligt upprörande eller dåliga för att författaren själv ska lämna biosalongen.

Stephen King avslöjar – det här är den enda biofilmen han lämnat under en visning

 

I en diskussion på X (tidigare Twitter) med författaren Linwood Barclay – som skrev att han lämnade biografen under en visning av Jurassic World: Dominion – avslöjade Stephen King att det finns en film som har fått honom att lägga popcornen åt sidan, resa sig och gå:

"Jag har lämnat en enda film som vuxen: TRANSFORMERS. Skulle vilja veta vilka andra filmer folk har gått från", skriver Stephen King.

Bättre än 90 Stephen King-filmer

Kort därefter frågar ett fan om vilken Transformers-film han menar, om det rör sig om en tecknade från 1986 eller Michael Bays senare version från 2007 med Shia LaBeouf och Megan Fox i huvudrollerna. "Michael Bay. Den första", svarar författaren:

Transformers faktiskt har 7.0 på IMDb, vilket är högre än vad cirka 90 stycken Stephen King-långfilmer har. Gissningsvis har författaren inte sett de resterande Transformers-filmerna, som klockar in på betydligt lägre betyg än Transformers (2007), men visst hade det varit intressant att se hur länge han hade klarat sig i biostolen under visningar av dem.

NÄSTA ARTIKEL