Börje – The Journey of a Legend (säsong 1)

Stark premiärvecka – här är Filmtopps höjdpunkter

Eric Diedrichs
17 november 2023 kl. 10:11

Filmer och serier i överflöd!

Varje år finns det vissa veckor där allt tycks ske på en och samma gång, vecka 46 är just en sådan. Efter en ordentligt premiärexplosion samlar Filmtopp ihop resterna och lappar ihop alla film- och seriepremiärer till en sammanställd artikel.

Det finns premiärveckor sen så finns det PREMIÄRVECKOR. Som denna, med andra ord. Vecka 46 kom lite som en överraskning med flera högkvalitativa produktioner, som flugit många över huvudet. Även för min egen del, om jag ska vara ärlig. Med facit i hand och helgen framför oss passar jag på med att sammanställa en lista med våra favoriter.

David Holmes: The Boy Who Lived (2023) – gripande om Harry Potter-stuntman
Foto: HBO Max

David Holmes: The Boy Who Lived (dok.film)

Betyg: 5 av 5

David Holmes var stuntman åt Daniel Radcliffe under Harry Potter-filmerna, men en dag gick allt fruktansvärt snett och Holmes blev förlamad – på set. Detta är dokumentären om hur Holmes liv ser ut i dag. Otroligt gripande, men också full med hopp. Finns på HBO.

Här kan du streama: David Holmes: The Boy Who Lived

Börje
Foto: Viaplay

Börje – The Journey of a Legend (säsong 1)

Betyg: 4 av 5

Legendaren Börje Salming spelas här av Valter Skarsgård som, enligt Filmtopps recensent, nu kan få sitt vida genombrott. Han är utmärkt i rollen och serien i sig är ruggigt välgjord. Ska du bara välja en serie att se just nu, så är det Börje. Har premiär på söndag.

Här kan du streama: Börje – The Journey of a Legend

Emma Corrin i A Murder at the End of the World
Foto: Disney

A Murder at the End of the World (säsong 1)

Betyg: 4 av 5

I detta mysteriedrama ser vi en ny sorts detektiv vid rodret – en Gen Z-sleuth och teknikkunnig hacker vid namn Darby Hart (Emma Corrin). Hon, tillsammans med åtta andra gäster, bjuds in av en tillbakadragen miljardär till en retreat på en avlägsen och bländande plats. Upprymdheten krossas dock när en av gästerna hittas död. Darby måste nu använda alla sina färdigheter för att avslöja mördaren.

Här kan du streama: A Murder at the End of the World

The Crown
Foto: Netflix

The Crown (säsong 6, del 1)

Betyg: 4 av 5

Efter en långrandig femte säsong är The Crown tillbaka med fyra nya avsnitt (resten släpps i december). Filmtopps skribent känner sig smygande optimistisk och tycker att det helt klart finns mer att hämta i den här säsongen – samtidigt markerar han tydligt att det är dags att skifta tillbaka fokuset på drottning Elizabeth.

Här kan du streama: The Crown

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes
Foto: Nordisk Film

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes (action)

Betyg: 4 av 5
Filmen visas på: Bio

Hungerspelen är tillbaka, denna gången i form av en prequel med Rachel Zegler och Tom Blyth i huvudrollerna. Förväntningarna har varit höga, liksom farhågorna, men Filmtopps recensent Nathalie Leth, känner sig slutligen lättad av sitt biobesök. Sonbirds and Snakes är ett utmärkt tillskott till Hunger Games-världen och lär tilltala nya tittare såväl som gamla fans.

There's Something inside the barn
Foto: TriArt Film

There's Something Inside the Barn (skräck, komedi)

Betyg: 3 av 5
Filmen visas på: Bio

Högljudda amerikaner får det hett om öronen när de flyttar till en avlägsen gård i Norge. Där huserar nämligen en gårdstomte som absolut inte gillar just plumpa, högljudda varelser. Familjens dröm går till mardröm i en skräckkomedi med juliga inslag.

Med denna lista hoppas jag att din beslutsamhetsångest har dämpats. Njut nu av en riktigt härlig premiärhelg!

NÄSTA ARTIKEL