Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The Last Jedi hade näst största öppningshelgen någonsin

The Last Jedi hade näst största öppningshelgen någonsin

Filip Kruse | Nyhet
19 december 2017
Filip Kruse | Nyhet
19 december 2017

Den nya Star Wars: The Last Jedi öppnar storslaget i USA med den näst största premiärhelgen någonsin.

Star Wars: The Last jedi
Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures

Det går sannerligen bra för den nya "Star Wars"-filmen The Last Jedi. Box Office Mojo redovisar att filmen, regisserad av Rian Johnson, tjänat in hela 220 miljoner dollar under sin första helg på biograferna i USA. Detta gör den till den näst största öppningshelgen i USA genom alla tider. Den film som ligger snäppet högre är den föregående filmen i sagan - The Force Awakens som kom närmare 248 miljoner dollar under sin premiärhelg.

Men även om det ser lovande ut på den ekonomiska fronten, återstår frågan om åskådarna fastnat för The Last Jedi?

Filmkritikersidan Rotten Tomatoes låter publik och kritiker rösta godkänt eller icke godkänt på filmer för att räkna ut ett procenttal som representerar den generella åsikten kring filmen. Nu pekar många på sidans märkligt låga publiksiffra på 56 procent för The Last Jedi. Jämför detta med The Force Awakens som ligger på 88. Kritikerna verkar däremot vara nöjda och håller The Last Jedi på hela 93 procent på Rotten Tomatoes.

Det som går att konstatera är att det inte verkar spela speciellt stor roll huruvida bra en "Star Wars"-film är, den kommer att tjäna en väldans massa pengar ändå.

Har du sett Star Wars: The Last Jedi än?