Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Empire Strikes Back.

Star Wars The Empire Strikes Back är bioetta i USA

David Lindahl | Nyhet
13 juli 2020
David Lindahl | Nyhet
13 juli 2020

Etta igen för första gången sedan 1997.

I Coronatider har flera äldre filmer visats igen på bland annat drive in-biografer. Nu toppar klassikern Star Wars The Empire Strikes Back biolistorna för första gången sedan 1997.

Coronaviruset har tvingat länder världen över att begränsa eller helt stänga ned biografer. Detta har lett till att många filmer har skjutits på eller gått direkt till en streamingplattform för att över huvud taget komma ut. Även drive in-biografer har i vissa länder fått ett kraftigt uppsving eftersom vanliga biografer är nedstängda.

Nu rapporterar Deadline att Star Wars-klassikern The Empire Strikes Back återigen toppar biolistorna i USA efter att ha visats under tre dagar på nästan 500 olika platser i landet. Den andra Star Wars-filmen är uppföljaren till originalet från 1977 och släpptes 1980 på bio i USA. Genom åren har den fortsatt att visats på bio och senast den låg etta på biolistorna var 1997.

Totalt ska The Empire Strikes Back nu nästan dragit in biointäkter på 500 tusen dollar, vilket är en imponerande summa för en gammal film som frekvent visas på bio och nu dessutom enbart i tre dagar på begränsade områden.

NÄSTA ARTIKEL