Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Star Wars-stjärnan besviken på nya Star Wars

Stjärnan besviken på nya Star Wars

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 september 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 september 2020

Dissar hanteringen av sin karaktär.

John Boyega, som spelade Finn i den nya Star Wars-trilogin, går till attack mot personerna bakom filmerna.

Den nya Star Wars-trilogin har fått ett blandat mottagande. Medan Force Awakens hyllades av kritiker såväl som fans, delade The Last Jedi publiken och det avslutande kapitlet The Rise of Skywalker lämnade desto flera besvikna. Anmärkningsvärt har varit att karaktären Finn, som var en tydlig huvudroll i den första filmen, fick en allt mindre roll i uppföljarna.

Nu ger skådespelaren John Boyega sin syn på sin rollfigurs utveckling i vad som är hans första intervju efter The Rise of Skywalker

– Disney borde inte ha med en svart karaktär, marknadsföra den som viktigare än den är, och sen knuffa den åt sidan. Det är inte bra, säger Boyega i en lång intervju med GQ Magazine.

Han fortsätter: 

– De visste vad de skulle göra med Daisy Ridley och med Adam Driver och massa andra människor. När det kom till Kelly Marie Tran (som spelar Rose) och John Boyega visste de ingenting. Det var ingen fantastisk upplevelse och de gav alla nyanser till Daisy och Adam. De vet det. Alla vet det. 

Boyega har varit en hög röst i Black Lives Matter-rörelsen. Nedan kan du se hans protesttal i samband med uppståndelsen kring mordet på George Floyd

NÄSTA ARTIKEL