Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The Rise of Skywalker

Star Wars-stjärnan avslöjar produktions-kaos

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 september 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 september 2020

Rey skulle ha varit en Kenobi.

Disneys Star Wars-trilogi har mötts av en hel del kritik från fansen. Inte minst när det kommer till filmernas röda tråd. Nu berättar Daisy Ridley att flera ändringar gjordes huller om buller.

Nu är det inte längre bara besvikna fans som kritiserar Disneys Star Wars-trilogi. Även personerna bakom filmserien har börjat uttala sig negativt.

Sedan tidigare har vi även fått höra att Rian Johnson skrotade J.J. Abrams manus när han tog över rodret för att regissera The Last Jedi. Johnsons film har blivit en vattendelare där kritikerna menar att Johnson struntat i alla röda trådar som Abrams planterade i The Force Awakens.

När J.J. Abrams sedan återvände för att regissera den avslutande delen i trilogin, The Rise of Skywalker, möttes han av samma kritik. Många var besvikna på vad som uppfattades vara nödlösningar och sensationssökande och oförankrade plot twists.

Artikeln innehåller spoilers för den som inte sett The Rise of Skywalker.

Skådespelarna börjar kritisera produktionen.

John Boyega i Star Wars.
John Boyega som Finn. Foto: Disney.

Förra veckan berättade Star Wars-stjärnan John Boyega, som spelar den före detta stormtroopern Finn att han varit besviken på sin rollfigurs karaktärsutveckling:

– Disney borde inte ha med en svart karaktär, marknadsföra den som viktigare än den är, och sen knuffa den åt sidan. Det är inte bra, säger Boyega i en lång intervju med GQ Magazine.

– De visste vad de skulle göra med Daisy Ridley och med Adam Driver och massa andra människor. När det kom till Kelly Marie Tran (som spelar Rose) och John Boyega visste de ingenting. Det var ingen fantastisk upplevelse och de gav alla nyanser till Daisy och Adam. De vet det. Alla vet det.

Daisy Ridley kastar nästa sten.

Star Wars
Daisy Ridley som Rey. Foto: Disney.

Nu har seriens huvudrollsinnehavare Diasy Ridley riktat kritik mot serien. I en intervju med skådespelaren Josh Gadd avslöjar hon att det i själva verket inte fanns någon röd tråd i hennes karaktärsutveckling och att det var långt ifrån spikat att hon skulle vara kejsare Palpatines barnbarn när de filmade den första filmen.

– I början lekte med tanken på en koppling till Obi-Wan Kenobi. Sedan gick de tillbaka till att hon är en nobody. Så i sista filmen säger J.J. till mig att de vill göra Palpatine till hennes farfar, och jag sa "coolt!", men två veckor senare var de osäkra igen.

Sett till att frågan om Reys identitet har varit central genom hela trilogin, är Ridleys avslöjande anmärkningsvärt. Om fler skådespelare/filmarbetare kommer att kritisera skapandet av den nya Star Wars-trilogin återstår att se.

Scrolla vidare för fler nyheter! Spana också in vår ranking av alla Star Wars-filmerna!

 

NÄSTA ARTIKEL