Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Luke Skywalker

Star Wars: Episode IX får ny manusförfattare

David Lindahl | Nyhet
02 augusti 2017
David Lindahl | Nyhet
02 augusti 2017
Bild på Star Wars logga.
Foto: Disney

Senast fick vi ta del av Rogue One och nu har den åttonde filmen i Star Wars-sagan premiär om bara några månader, men den nionde är forfarande under manusarbete. Colin Trevorrow är sedan tidigare bekräftad regissör och manusförfattare tillsammans med Derek Connolly, som även var med och skrev "Jurassic World" och "Safety not Guranteed". Nu rapporterar dock Collider att manusförfattaren Jack Thorne har anlitats för att ytterligare polera det kommande rymdäventyret.

Thorne är en rutinerad och har förutom en rad olika brittiska produktioner, även skrivit pjäsen "Harry Potter and the Cursed Child". Treverrow har trots sina framgångar, även fått ljummen kritik för sin senaste film "The Book of Henry".

Star Wars-universumet är dock numera ganska välkänt för att göra dramatiska förändringar sent in i produktioner. Innan J.J. Abrams och Lawrence Kasdan togs in för att skriva "Star Wars: The Force Awakens", hade Michael Arndt arbetat på projektet i ett helt år. Även den kommande Han Solo-filmen har kantats av märkliga omständigheter, med rykten om bristande skådespel och sent anlitad personal.

Vad tror du om att den sista Star Wars-filmen i nya trilogin behöver skrivas om?

NÄSTA ARTIKEL