Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Star Trek: Picard

"Star Trek: Picard" säsong 2 – Detta vet vi

Kristian Andersson | Nyhet
14 april 2020
Kristian Andersson | Nyhet
14 april 2020

Ny säsong är beställd av CBS.

Goda besked till alla trekkers där ute. "Star Trek: Picard", med Patrick Stewart i huvudrollen, har grönt ljus för åtminstone en säsong till. Men när kommer den?

Den senaste Star Trek-serien, "Star Trek: Picard", hade premiär på Amazon Prime den 23 januari. Filmtopp gav det första avsnittet högt betyg och sammanfattade känslan med följande:

"Under det actionfyllda avsnittet får vi som tittar en djupare förståelse för deras band till varandra, som effektivt och värdigt knyter ihop det gamla med det nya… och jag ser verkligen fram emot att få ta del av resten av den nya serien under de kommande veckorna."

CBS All Access, som har producerat serien, verkar ha förutsett de positiva reaktionerna tidigt. Redan innan den första säsongen hade premiär, kunde nämligen Endgadget rapportera att Star Trek: Picard säsong 2 hade fått grönt ljus.

En älskad comeback.

En anledning till seriens framgång stavas Patrick Stewart. Den älskade skådespelaren har nämligen återvänt i huvudrollen som Jean-Luc Picard, som vi inte sett skådespela i Star Treks omfattande universum sedan filmen Nemesis 2002. Men 18 år senare var det alltså dags för en comeback.

Fansen lät sig inte vänta och Picard slog premiärrekord på CBS All Access.

Amirah Vann ansluter sig "på riktigt" i nästa säsong.

Amirah Vann i Star Trek Picard.
Amirah Vann var med som hastigast i avsnitt fyra. Nu är det klar att hon återvänder i nästa säsong av Picard.

Enligt Deadline är det också klart att skådespelerskan och sångerskan Amirah Vann är klar för att medverka i Star Trek: Picard säsong 2. Redan i den första säsongens fjärde avsnitt fick vi se henne medverka som hastigast, men nu är det alltså klart att hon kommer att ha en betydligt större roll i framtida avsnitt.

Amirah Vann har tidigare skådespelat i serier som Mozart in the Jungle, Underground och How to Get Away with Murder.

I Picard spelar hon en medlem av Qowat Milat, en kvinnlig religiös sekt, som lever på planeten Vashti.

Seriens showrunner utlovar stora vändningar.

I en intervju med Variety, sa seriens före detta showrunner Michael Shabbon att serien kommer att ta oväntade vändningar:

– Den kommer på vissa sätt att bli annorlunda. Den kommer definitivt att ta riktningar vi inte såg i den första säsongen.

Han tillade sedan:

– Första säsongen handlade på många sätt om att lära sig om hur man gör Star Trek: Picard. Både när det kommer till produktion, men också när det kommer till berättarmedel och lära känna karaktärerna. Hur dessa tre karaktärer bildar ett oväntat band till varandra.Vi kommer att göra mer av vad vi gjorde, med större självförtroende och med en större känsla för hur serien känns när det är fart i alla motorer.

När kommer "Star Trek: Picard" säsong 2?

Än så länge finns det inget premiärdatum i pipeline, men troligtvis var det först tänkt att den andra säsongen skulle börja spelas in relativt snart för att kunna lanseras under 2021.

Om Coronaviruset påverkar inspelningen av serien vet vi inte i dagsläget, men sett till att CBS har valt att pausa flera andra serier, är det troligt att även Picard kommer att skjutas upp.

Vi uppdaterar dig givetvis när vi vet mera.