Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Bolaget bakom Split och Get Out gör succé med lågbudgetfilmer

Bolaget bakom "Split" och "Get Out" gör succé med lågbudgetfilmer

Kristian Andersson | Nyhet
06 augusti 2017
Kristian Andersson | Nyhet
06 augusti 2017

Produktionsbolaget Blumhouse satsar på lågbudgetfilmer och gör enorma vinster!

Produktionsbolaget Blumhouses logga

Produktionsbolaget Blumhouse Productions har de senaste åren gjort väldigt bra ifrån sig inkomstmässigt. Det har satsats på skräckfilmer med mindre budgetar och hoppats på att dessa skräckfilmer skulle göra bra ifrån sig, vilket de verkligen gjort under 2017.

Denna strategi har visats sig vara en lysande sådan och det har bevisat hur bra denna modell fungerar, speciellt under 2017.

Det är The Wrap som räknat ut de filmer som gjort bäst ifrån sig inkomstmätmässigt, hos Box Office 2017. The Wrap gjorde detta genom att räkna ut inkomsterna jämfört med vad filmen kostade att göra. Det visar sig att filmerna ”Get Out” och ”Spli” är de som gjorde bäst ifrån sig och är båda gjorda av Blumhouse.

”Get Out” kostade 4,5 miljoner dollar att göra och gjorde 252 miljoner dollar i vinst, ”Split” kostade 9 miljoner dollar och gjorde 276 miljoner dollar i vinst.

Jag tycker det är ganska häftigt att man inte behöver enorma budgetar för att göra bra filmer och det har regissörerna Jordan Peele (Get Out) och M. Night Shyamalan (Split) visat.

Tycker du om Blumhouses skräckfilmer som "Split" och "Get Out"?