Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Demon Slayer.

Nya succén petar ned "Spirited Away" från biotronen

David Lindahl | Nyhet
28 december 2020
David Lindahl | Nyhet
28 december 2020

"Demon Slayer" slår "Spirited Away" som japans största animerade biofilm.

Nu tar "Demon Slayer" över som den mest inkomstbringande japanska animerade filmen på bio. Klassikern "Spirited Away" är nedpetad från tronen.

I Japan anses Covid-19 vara under så pass bra kontroll att biografer och andra verksamheter är öppna för allmänheten. Detta har resulterat i att bland annat biofilm fortsätter att generera bra med intäkter i hemlandet.

En av de största framgångarna på bio i Japan just nu är den animerade filmen Demon Slayer. Hollywood Reporter rapporterar att den nya animerade filmen totalt har dragit in över 32 miljarder yen, en summa som motsvarar ungefär 313 miljoner dollar.

Demon Slayers stora framgång innebär att Studio Ghiblis moderna klassiker Spirited Away är nedpetad från biotronen i hemlandet Japan. År 2000 när Spirited Away gick upp på de japanska biograerna drog den totalt in runt 31 miljarder yen, ett rekord som alltså stod sig i nästan två decennier.

 

Ett modernt anime-fenomen.

Demon Slayer.
Demon Slayer. Foto: Toho Aniplex.

Demon Slayer har blivit lite av ett fenomen i Japan. Filmen är baserad på serien med samma namn och enligt Japan Times har allt från sushirestauranger till köpcentrum ridit på vågen av Demon Slayers popularitet.

En annan stor del av populariteten sägs vara att Demon Slayer handlar om utmaningar i prövande tider, likt den pandemi som världen just nu går igenom. Demon Slayer följer en pojke under Japans Taisho era mellan 1912 och 1926, som kämpar mot köttätande demoner som har dödat hans familj.

Läs också om att Studio Ghiblis nya film blir datoranimerad.

NÄSTA ARTIKEL