EXKLUSIVT: Johan Falk-skaparens nya böcker får TV-serie

Efter Johan Falk – se trailern till nya serien ”Spionernas krig”

Eyla Runsten
Uppdaterad 26 april 2024 kl. 18:04 | Publicerad 23 april 2024 kl. 15:04

Ett samarbete med över 70 personer från den hemliga världen

Bokserien "Spionernas krig" är en actionfylld thrillerserie om de svenska underrättelse- och säkerhetstjänsterna under andra världskriget fram till idag. Den är byggd på verkliga händelser med karaktärer som är inspirerade av de personer som i hemlighet offrade allt för att försvara Sverige.

Anders Nilsson är en av Sveriges mest etablerade action- och thrillerregissörer. Tillsammans med filmproducenten Joakim Hansson ligger han bakom den populära filmserien om polisen Johan Falk. Den nya satsningen, som byggts parallellt med Falk-serien, Spionernas krig, bygger på ett stort samarbete med över 70 personer från den hemliga världen. De är utförda under 30 års tid med avsikten att komma så nära sanningen om Sveriges roll i storpolitiken som en roman någonsin kan komma. Den första delen i serien heter De förbjudna kapitlen och finns nu att köpa i bokhandeln. 

Efter Johan Falk – se trailern till nya serien ”Spionernas krig”
Pressbild.

Detta händer i Spionernas krig

Den första boken i serien Spionernas krig handlar om två olika händelser. Den ena utspelar sig under vintern 1940 när ryska invasionsstyrkor i norra Finland beger sig västerut mot Sverige. Kriget kryper allt närmre och Teddy Ternberg rekryteras till en ny specialenhet inom den svenska militära underrättelsetjänsten. Han måste hantera hotet mot främmande makter, där mycket tyder på att en dubbelagent har tagit sig in i de hemligaste rummen hos underrättelsetjänsten.

Den andra händelsen utspelar sig sommaren 1982 när chefen för Säpos kontraspionage mot Sovijetunionen, Tore Forsberg, får en tidig morgon ett besök från en kvinna, som säger sig ha jobbat för den svenska säkerhetstjänsten under andra världskriget. Utblottat och bortglömd ber hon Tore om hjälp och mötet öppnar dörren till hemligheter som förflutna krafter är beredda att försvara med sina liv.

Denna serie handlar om "verklighetens hjältar som du verkligen inte vill missa". Se boktrailern här: 

Anders Nilsson har tidigare sagt att planen är att längre fram kunna göra en TV-serie på Spionernas krig

Filmtopp håller dig uppdaterad.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL